Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok

2022.09.26. 15:23

Így közlekedik a TOKAJ IC a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok ideje alatt!

Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokon az esti hazajutást támogatva a TOKAJ IC hosszabb útvonalon közlekedik.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A Világörökség részét képező tokaji borvidék nagy népszerűségnek örvend, főleg az őszi, szüreti időszakban, sokan szerveznek kirándulásokat a vidékre. A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok hazánk egyik legrégebbi szüreti eseménye, így a borvidék fővárosának, Tokajnak is az egyik legfontosabb időszaka, idén immár 90 éves a rendezvény. A MÁV-Volán-csoport a programra látogatóknak nyújt szolgáltatásaival kényelmes és könnyebb utazási lehetőséget.

A közvetlen esti hazautazás érdekében a Nyíregyházáról 19:26-kor rajtoló, Tokajból 19:50-kor továbbinduló IC688-as számú TOKAJ InterCity hosszabb viszonylaton, Miskolc-Tiszai pályaudvar helyett Budapest-Keleti pályaudvarig közlekedik szeptember 30. és október 2. között mindhárom este. Továbbá minden TOKAJ Intercity vonatban közlekedik majd az első osztályú, bisztrószakasszal ellátott IC+ kocsi is. A várhatóan nagyobb utasforgalom miatt érdemes a menetjegyet elővételben megváltani. Az online jegyvásárlási felületek, a megújult Elvira vagy a MÁV mobilalkalmazása 10 százalékos kedvezményt nyújt, míg a jegykiadó automatákból vásárolt jegyek esetében 5 százalékos kedvezményben részesülhetünk.

Azoknak, akik a szüreti programokra szeretnének eljutni, vagy akik amellett szívesen kirándulnak a vidéken, a MÁV-Volán-csoport az augusztus elején bevezetett Borongoló napijegyet és a Tokajbuszokat ajánlja. Érdemes kihasználni az összehangolt vonat- és buszközlekedést, valamint a közös jegyterméket, melyekkel október végéig minden hétvégén egyszerűbb és olcsóbb utazási lehetőség kínálkozik a vidéken.

Október 29-ig – péntek esti, valamint a szombat és vasárnap délelőttől késő estig terjedő időszakban – vehetők igénybe a térség helyi látványosságait érintő Tokajbusz-járatok. Az autóbuszok Tokaj és Szerencs vasútállomásokon átszállást is biztosítanak a személy- és InterCity vonatokra Miskolc-Budapest, valamint Nyíregyháza irányába és irányából egyaránt.

A 24 illetve 72 órás érvénytartamú, kedvezményes Borongoló napijegy november 1-ig váltható meg. Az egynapos jegy 590 forintért, a háromnapos jegy 1 190 forintért vásárolható meg, és a TOKAJBUSZ járatokon, valamint a Tokaj, Tarcal, Mezőzombor, Szerencs, Mád, Tállya, Rátka, Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud, Szegi, Szegilong, Erdőbénye településeket magába foglaló zónán belül közlekedő vonatokon és autóbuszokon egyaránt lehet vele utazni.

A Tokajbusz-járatokról és a Borongoló napijegyről a www.volanbusz.hu/tokajbusz és a https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/barangolj-borongoloval-vonattal-es-tokajbusszal weboldalon található bővebb információ.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában