Fertőző megbetegedés

2022.09.01. 12:19

Hepatititis fertőzés miatt egyelőre zárva marad Miskolcon a Bársony János úti óvoda

A dolgozókat beoltják, „karanténba” helyezik, a gyerekek a József úti óvodában kezdik meg a nevelési évet.

SZB

Fotó: Shutterstock

Fertőző megbetegedés miatt más helyen kénytelenek megkezdeni a 2022/2023-as nevelési évet a MIÓVI Bársony János Úti Tagóvodája gyermekei. 

Augusztus 31-én beigazolódott, hogy Hepatitis A vírussal fertőződött az említett tagóvoda egyik dolgozója. 

A protokollnak megfelelően azokat a munkatársakat, akik fertőzött kollégájukkal a tünetek megjelenését megelőző napokban érintkeztek, szükséges beoltani. A kontakt személyek esetében megfigyelési kötelezettség áll fenn, amelynek időtartama szeptember 17. napjával zárul le, így az intézmény több dolgozója nem tudja megkezdeni a szeptember elsejével induló nevelési évet. 

A Bársony János Úti Tagóvodájába járó gyermekek nem érintkeztek a fertőzött dolgozóval, így esetükben a fertőzés veszélye nem áll fent.

Négy szobát nyitottalk az ovisoknak 

A miskolc önkormányzat – mint fenntartó – intézkedett, hogy a rendkívüli helyzetre megoldást találjanak. A MIÓVI vezetőségével egyeztetve az a döntés született, hogy a 107 gyermek, akik szeptember 1-jére igényelték az óvodai ellátást, a közeli MIÓVI József Úti Tagintézményében kapnak helyet, ahol 4 csoportszobát szabadítottak fel számukra. A gyermekek szakszerű ellátását a MIÓVI rendszerén belül munkaerő-átcsoportosítással folyamatosan biztosítja a MIÓVI vezetősége. 

A MIÓVI Bársony János Úti Tagóvoda épületét – a Nemzeti Népegészségügyi Központtal egyeztetve – már teljeskörűen fertőtlenítették a higiéniás előírásoknak megfelelően. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában