Rendhagyó köszöntő

2022.09.16. 12:38

Gólyát formáztak a gólyák Sárospatakon

A fiatalokat látva nyilvánvaló, hogy Sárospataknak nem csupán múltja és jelene, de biztató jövője is van

BSZA

Fotó: Bódisz Attila

Gólyatalálkozóra hívta a város különböző oktatási intézményeit elsősként elkezdő diákjait a sárospataki Tokaj-Hegyalja Egyetem (THE). A megnyitón az esemény ötletgazdája, az egyetem rektora, Horváth Ágnes elmondta: a kezdetektől megfogalmazták, hogy a THE nem kizárólag egy felsőoktatási intézmény szeretne lenni, hanem a város közösségépítő intézménye is. A mostani az első, nagyszabású programjuk. Ennek során az óvodáktól a felsőoktatási intézményekig összehívták mindazokat a gyerekeket és diákokat, akik – gólyaként - első évüket kezdik el az adott intézményben.  

Az egyetem inspirálta

Aros János Sárospatak polgármestere beszédében kifejtette: a közösségi program a visszaigazolása annak, hogy mekkora jelentősége volt a város életében annak, hogy egy évvel ezelőtt létrejött a Tokaj-Hegyalja Egyetem. Hozzátette: már ennyi idő alatt is jelentős szereplője lett Pataknak és a térségnek az új felsőoktatási intézmény. A fiatalokat látva pedig nyilvánvaló, hogy Sárospataknak nem csupán múltja és jelene, de biztató jövője is van – fogalmazott a polgármester. 

Központi programként a résztvevők közösen egy nagy méretű gólyát formáztak meg az egyetem előtti Makovecz-téren, amelyről drónfotók készültek. Ezen kívül egész napos programok várták a gyerekeket és diákokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában