Örömdal-kör

2022.09.11. 12:00

Dalaikkal bearanyozták a verseny napjait

Eredményesen szerepeltek a megyei szólóénekesek a Nyugdíjasok X. Országos Könnyűzenei Találkozóján.

DA

Idén is Salgótarjánban rendezték meg augusztus közepén a könnyűzenei találkozó országos döntőjét, ahol a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetségének (NYÉSZ) énekesei képviselték a megyét. Operett műsoráért kiemelt arany minősítést kapott Dargai Béla, a Dallamok Szárnyán Művészeti Klub tagja. Volyák Ferencné Katalin, a Miskolci Örömdal-kör tagja táncdalaival ért el szintén kiemelt arany minősítést. Klubtársai, Szolnoki Józsefné Tilda és Kincses Tibor pedig ugyanebben a műfajban különdíjas lett - adta hírül közösségi oldalán a Miskolci Örömdal-kör.

Már régi motorosok

- Már hagyomány, hogy a NYÉSZ minden évben megszervezi Alsózsolcán a könnyűzenei találkozó megyei fordulóját. Ezen szóló énekesek, dalkörök, tánccsoportok és versmondók egyaránt elindulnak – mondta Kovács Lenke, a Miskolci Örömdal-kör vezetője. - Korábbi években egy regionális fordulót is beiktattak, de idén ezt nem szervezték meg. Most a legjobb hat versenyző automatikusan továbbjuthatott a kétnapos országos döntőre. Viszont közülük csak négyen tudtak rajta részt venni. A szólistáknak a döntőt mindig Salgótarjánban szervezik meg, ahová már többször bekerült megyénkbeli énekes. Én pedig mint kísérő utaztam el a csapattal.

Kikapcsolódás és fejlődés

Különösen tartalmas élményt nyújtott, hogy két teljes napot töltöttek a verseny helyszínén.

- Mindenképpen megéri elmenni ezekre a megmozdulásokra, mert ilyenkor az idősek rászánják az idejüket és az energiájukat, hogy a közönséget szórakoztassák és példát mutassanak a többieknek. A szálláshelyen vacsora közben más fellépőkkel is tudtunk ismerkedni és beszélgetni. Mivel több visszajáró is van, így sok jó ismerőssel találkoztunk és felemlegettük azokat, akik már nem lehettek közöttünk. Másnap reggel Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere köszöntötte a résztvevő nyugdíjasokat. A produkciókat több kategóriában, három fős szakképzett zsűri rangsorolta és értékelte. Mi külön leültünk elbeszélgetni a zsűritagokkal, hogy szakmai tanácsokkal segítsék a további fejlődésünket. Aztán gálaműsorral folytatódott a program, ahol mindenki még egyszer énekelt – mesélte a Miskolci Örömdal-kör vezetője.

Októberben folytatják

A Miskolci Örömdal-körrel már készülnek a következő gálaműsorukra, ahová vendégfellépőt is hívtak.

- Már próbálunk következő gálánkra, ami  október 8-án, délután kettőkor lesz állandó helyünkön, a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. Ilyenkor ősszel a közönség kedvére szoktunk tenni. Nagyon szeretik a magyar nótás programjainkat, mert kötetlenek, hiszen velünk énekelhetnek közben, ezért ezt tervezzük. A sajókazai nótakör-találkozón ismertük meg Váradi Béla cigánynóta-énekest, aki fergeteges műsort adott. Úgyhogy meghívtuk a mi gálánkra is - árulta el Kovács Lenke. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában