Magyaros a kenyér mellé

2022.09.01. 12:00

Csapatépítés lecsófőzéssel

Tenni akarnak Bodrogkisfaludért. Egyesületet is alakított a tevékeny helyiek csoportja.

SFL

Bodrogkisfaludon a lecsófőzés is csapatmunka

Fotó: SFL

Bodrogkisfaludon – mint szinte minden hazai településen – megszegték az  új kenyeret az állami ünnepen. Ám a Bodrog-parti településen még dukált egy kis magyaros is a kenyérhez: lecsót főzött a község első embere egy kisebb csoport számára.

- Csapatépítésről van szó – kezdi beszámolóját Balogh Sándor polgármester. – Nem csak az idén, de már a korábbi időszakokban is kezdett összeállni egy olyan team, amelynek tagjai, főleg a fiatalabb korosztály,  kezdték magukévá tenni a gondolatot, hogy nem árt csinosítani a községet, jó az otthonias, tiszta környezet. Vannak előre mutató lépéseink az idegenforgalmat illetően. Ilyen például az a sólyázó, amelyet a közelmúltban alakítottunk ki azért, hogy legyen egy hajók partra húzásához, vagy leeresztéséhez szolgáló csúsztatópályánk. A Tokaj Fejlesztési Tanács anyagi támogatásának köszönhetően ez a beruházás már megvalósult, ám a hozzátartozó mintegy ötszáz négyzetméteres területet meg kellett tisztítani. Ebben tevékenyen vettek részt helyiek is, egyfajta segítséget adva az önkormányzatnak. A fiatalabbak közül többen vették, veszik ki részüket a csinosító munkákból, óvják a folyó és a partszakasz tisztaságát, szorgalmasan gyűjtötték, gyűjtik például a Bodrog által környékünkre sodort műanyag palackokat a „Te szedd magad!” programon belül. Közel kétszáz zsáknyi palackot szedtek össze, de részt vettek, vesznek a közterületek gondozásában – sorolja Balogh Sándor. – Nem mondanám, hogy a közösségi munkákban a kerékpáros ifjak viszik a prímet, minden esetre példamutatóak, nemcsak a fizikai munka területén, de a település valamennyi kulturális eseményének szervezésében, lebonyolításában is. Csak megemlítem, hogy a közösségi terünk egész éves karbantartását magukra vállalták. Nem egy parányi területről van szó.  

A fiatalok az augusztus 20-i héten alakították meg „Mozdulj Bodrogkisfalud!” elnevezésű egyesületüket azért, hogy szervezettebbé tegyék működésüket, hivatalosabb, legalizált formában segítsék az önkormányzatot.  

A lecsófőzés – túl a csapatkovácsoláson – alkalmas volt arra is, hogy az új egyesületet bemutassák mindazoknak, akik még nem tudnak erről, egyfajta toborzó céllal. 

- Huszonéveseké a vezető szerep, de nagyon lelkesek a náluk sokkal fiatalabbak is. Egyszóval látni a tenni akarást, valami tényleg megmozdult Bodrogkisfaludon – summázta a polgármester és nekilátott a lecsófőzésnek, mert mint mondta, az újkenyér önmagában is ízletes, de még jobb, ha van mellette egy kis magyaros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában