Fesztivál

2022.08.25. 16:00

Váralja Akusztik

Művészeti fesztivál nyitja meg kapuit augusztus 26-27-én Boldogkőváralján.

ÉM

Platon Karataev, Ohnody az ország legnagyobb fesztiváljai után Váraljára is elhozzák egyedi dalaikat. Mellettük számos feltörekvő művész, kibontakozó tehetség számára nyújt lehetőséget a fesztivál. Mindezt az utánozhatatlan Téka Tábor atmoszférájában, vidéki-erdei természetközeli környezetében. Az Akusztik név a zenei fellépők minimális hangszerelésére utal, illetve az újszerű művészet koncepciókra. Erről így írnak: „A zenei stílusok visszabontása kísérőhangszerre és az énekre, valójában folk zeneként értelmezhető. Művészeink ebből az alapállásból fognak zenélni, különböző stílusú és műfaji besorolású dalaikat ebbe az állapotba repítik vissza. A folk zene minden zenei műfaj alapja, univerzális hatású és kortalan.”

Szombaton déltől 3-ig minden látogatónak lehetőséget adnak, dalaik egy szál gitáros formában való előadására. A sokszínű program kínálatába emellett belefér a Kossuth-díjas Lovász Irén előadása, aki a fesztivál fővédnökeként, az akusztikus ökológia fontosságára és az éneklés, testi lelki hatásaira hívja fel a figyelmet, és vezeti fel a fesztivált. Mindeközben számítani lehet éjszakai DJ szettekre, és a hatalmas rock n’ roll bulikra egyaránt. Az akusztikus koncertekkel pedig minden látogató ráhangolódhat a stílusfüggetlen egyetemes zenei élményekre. Közben interaktív események, outdoor aktivitások teszik teljessé a ki - azaz bekapcsolódást. A fő műsorszám persze a falu, a vár és a Zempléni – hegység varázslatos hangulata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában