Áremelkedés

2022.08.01. 14:00

Több helyen duplájáért parkolhatunk mától Miskolcon

Az általunk megkérdezettek indokolatlan és drasztikus lépésnek gondolják a parkolótarifák emelését.

UA

A legolcsóbb Kék zónától végleg búcsút vehettek a parkolni akaró autósok.

Fotó: Bujdos Tibor

Változások léptek életbe a borsodi megyeszékhelyen augusztus 1-től a parkolás tekintetében. A tarifák emelése mellett, a kék zónás várakozó helyek (ez a legolcsóbb zóna – a szerk.) teljesen eltűntek a városból, illetve a belvárosban a korábbi sárga zónák, zöldre váltottak. A színváltás mellett a tarifák is nőttek, a sárgáról zöldre váltás rögtön a dupla tarifát jelenti hétfőtől. Egy korábban elfogadott rendeletmódosítás arról rendelkezett, hogy a zöld zónában 10, a sárgában pedig 18 százalékkal emeli meg az óradíjakat. Azaz a zöld zónában parkolók az eddigi 400 helyett 440 forintot fizetnek mától óránként. Ugyanez a változás a sárga zónában 220-ról 260 forintra emelkedést jelent. Utóbbi zónák száma pedig jelentősen csökkent a korábbi zónák tekintetében. A bérlettel rendelkezőket a változás nem érinti, ők csak a következő bérletváltásnál szemebsülnek a magasabb bérlettarifákkal.

Az autósok felháborodtak

Hétfőn délelőtt, az elhíresült kavicsos parkolóban jártunk a belvárosban, arra voltunk kíváncsiak, hogy mit szólnak az emberek a változáshoz. Ismeretes, ez volt az a parkoló, amelyet korábban „megszüntettek”, de gyakorlatilag üzemeltettek, sőt később ki is bővítették és a megtévesztő díjbeszedés miatt még fogyasztóvédelmi eljárás is indult az esettel kapcsolatban. 

„Durva és drasztikus emelés” – nyilatkozta a Borsod Online-nak Jablonkai Bertalan, aki azt is elmondta, hogy a véleménye szerint a bérekhez viszonyítva ez kirívóan magas díjemelés. 

„Én vidékről járok be, de ez a parkoló közel sincs olyan állapotban, hogy ennyi pénzt elkérjenek érte. Sok helyen a gaz eszi meg a parkolókat, rendezetlenek. Itt is eső után olyan, mintha mocsárba érkeztem volna” – mondta el portálunknak Kalmár János, aki pénzlehúzásnak tartja ezt a lépést. 

„Én ritkán járok a belvárosba, inkább a Búza téri piacon szoktam többet parkolni, de ott is magasnak tartom a díjakat és maga a parkoló ennek ellenére nagyon elhanyagolt állapotban van” –hangsúlyozta Kovács Ferencné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában