Összefogás

2022.08.24. 13:04

Összefogtak a női vezetők

Gyermekvállalás, karrierépítés, és a közéletben betöltött női szerepek fontossága is téma volt az első találkozón.

ÉM

A Tokaj-Hegyalja Egyetem rektoraként Dr. Horváth Ágnes egy – meglátása szerint – nagy lehetőségek felé vivő találkozóra invitálta meg augusztus elején a térségi és országos közéletben jelentős szerepet betöltő nőtársait.  Az eseményt augusztus 19-én, az egyetem falai között tartották.  

„Az országban bárhol megirigyelhetnék ezt a kezdeményezést, amit Dr. Horváth Ágnes, a THE rektora hívott életre” – üdvözölte Dr. Szabó Tünde kormánybiztos az első alkalommal megrendezett Közéleti Nők Találkozóját Sárospatakon. 

Bánné dr. Gál Boglárka a B.-A.-Z. megyei közgyűlés elnöke, valamint a megyei járási hivatalok női vezetői egyetértettek abban, hogy hiánypótló eseménysor indult útjára augusztus 19-én a Tokaj-Hegyalja Egyetemen. Megállapodtak, hogy a következő találkozó központi témája a térségben élő hátrányos helyzetű nők felzárkóztatásának kérdése és a megoldási lehetőségek számbavétele legyen. A kötetlen beszélgetés érintette a gyermekvállalás, a karrierépítés, és a közéletben betöltött női szerepek fontosságát, de szóba került a családbarát munkahely és a társadalmi felelősségvállalás témaköre is. 

 

„Mindenkivel az együttműködés lehetőségét keresem Tokaj-Hegyalján, és az a meggyőződésem, hogy az empátia terén, mi, nők versenyelőnyben vagyunk a férfiakkal szemben. Természetesen az idő eldönti, hogy ez mennyire helytálló. Most elkezdtük a közös munkát, aztán egy év elteltével, a legközelebbi Zemplén Fesztiválon számot vetünk azzal, mire jutottunk” – összegezte a találkozó lényegét a rektor. 

A találkozó résztvevői programjukat a Zempléni Fesztivál „Női sors Európában – asszonyok az operákban” című előadás megtekintésével zárták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában