Felújítások és rendezvények

2022.07.17. 21:00

„Reményeink szerint határidőre megtörténik a műszaki átadás-átvétel”

Lesz focibajnokság a magyar és a szlovák lakosok között, sorversenyek, kézműves-foglalkozások Kékeden.

ÉM

Jól haladnak a munkálatok. Fotó: PH

– Július végére szeretnénk befejezni a „Kéked Község Önkormányzata Faluházak felújítása” című pályázat megvalósítását, mely jelenleg a terveknek megfelelően alakul. Fontos lépés volt, hogy megtörtént a két épület között a fűtési vezeték átvezetése – mondta Maczega Márton polgármester.

Időben elkészül

– Határidőre elkészült a hivatal udvarának burkolása, jelenleg a kazánház gépészeti szerelését végzik a szakemberek, és a Kéményseprőipari Kft. elvégezte az égéstermék-elvezetők műszaki vizsgálatát és átvételét. Folyamatosan halad a beruházás, és reményeink szerint határidőre megtörténik a műszaki átadás-átvétel – ismertette a polgármester.

Reményeink szerint határidőre megtörténik a műszaki átadás-átvétel - Maczega Márton

– Tervezett rendezvényeink között július 16-án kirándulásra invitáljuk a kékedi gyerekeket Göncre, ahol nemcsak a város nevezetességeit fogjuk megnézni, hanem részt veszünk a Gönci Barack Ünnepen, ahol a gyerekek különféle programokból válogathatnak, és természetesen vendégül is látjuk őket. Következő hétvégén délelőtt a gyerekekkel kézműves-foglalkozáson veszünk részt, délután a szépkorúak társaságával szalonnasütéssel egybekötött kis partit rendezünk – sorolta a polgármester, aki hozzátette: – További nyári programjaink a gyerekekkel: kézműves-foglalkozások, helyismereti kirándulások Regécen és Kassán, gyerek-focibajnokság a magyar és a szlovák gyerekek között. Augusztus 20-ra már hagyománnyá váló falunapot tervezünk, ahol színes programokkal, bemutatókkal és izgalmas előadókkal várjuk a résztvevőket, itt is lesz focibajnokság, sorversenyek, kézműves-foglalkozások és egész napos kísérőprogramok, amik közül mindenki találhat kedvére valót. A kékedi lakosokat pogácsával, vajdasági sós kínálóval várjuk, majd ebédre szarvasgulyással, édes süteményekkel és üdítőkkel kínáljuk vendégeinket. A süteményeket a Hajnal Vendégház V. Édes Napja alkalmából biztosítja. Szeptembertől tovább folytatjuk a gyerekek igényeire és szükségleteire reagáló programokat, a tervek szerint lesznek helyismereti kirándulások, jeles napokra készülődés, környezet- és természetvédelem, ­infokommunikáció, média világa és a helyi adottságokhoz, igényekhez igazodó foglalkozások – ismertette a programot a település első embere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában