Emlékfutás

2022.05.19. 21:00

Rákóczi emlékére versenyeznek

Mindenkit várnak a Körömi Rákóczi Emlékfutásra május 28-án.

BLCS

Idén ötödik alkalommal szervezi meg a Körömi Rákóczi Emlékfutást a Rákóczi Szövetség, a Körömi Rákóczi Hagyományőrző Egyesület, Szerencs, Bekecs, Taktaharkány, Tiszalúc és Köröm települések önkormányzata vitéz Tóth Tibor, Köröm község polgármestere korábbi kezdeményezésére. – Annak idején olyan rendezvényt szerettem volna létrehozni, amely megszólítja és megmozgatja a fiatalokat és az időseket egyaránt, ami a pandémia után most még fontosabbá vált – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak vitéz Tóth Tibor. 

Értékes nyeremények 

A polgármester elmondta, hogy a Szerencs–Bekecs (átkelés a 37-es főúton), Taktaharkány–Tiszalúc–Köröm közötti 30 és fél kilométer hosszú útvonal egy kisebb maratoni távnak felel meg, ami nem mindennapi élményt ígér a résztvevőknek. Hozzátette: a verseny regisztrációja reggel 7 óra 30 perckor kezdődik, rajtja pedig 8 órakor lesz a gyülekező színhelyéről, a szerencsi Rákóczi-várból, befutója pedig idén is a körömi Rákóczi-emlékpark lesz. Kiemelte, hogy a május 28-ai versenyre május 25-ig lehet jelentkezni. A versenyre egyéni futók és hatfős váltócsapatok nevezését várják a [email protected], illetve az [email protected] e-mail-címen. A polgármester arra kéri a jelentkezőket, hogy nevezéskor adják meg telefonos elérhetőségüket és pólóméretüket is. 

A táv nem mindennapi élményt ígér a résztvevőknek 

Tóth Tibor

A Körömi Rákóczi Emlékfutást II. Rákóczi Ferenc fejedelem tiszteletére azért rendezik meg, mert Köröm községben úgy tartják, hogy azt az országgyűlést, amelyet a fejedelem Ónodra hívott össze 1707-ben, végül a sajókörömi – Köröm régebbi neve – fennsíkon tartották meg, ugyanis a Sajó áradása miatt a küldöttek nem tudtak eljutni Ónod várába. A kezdetben még csak 30 nevezővel megrendezett eseménynek mára már 160-200 résztvevője van. A verseny díjazottjai értékes nyereményekben részesülnek. 

A szervezők a versenyzőknek ásványvizet biztosítanak az eseményre, amelyre várják a sportolókat és az érdeklődőket.

(A borítóképen: Egy korábbi szerencsi rajt | Fotó: SFL)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában