Miskolc

2022.05.09. 21:00

Környezettudatos nevelés az oviban

A Föld világnapja alkalmából rendezett projekthetet zárták a miskolci Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsődében.

Ujlaki Attila

Forrás: Ujlaki Attila

A környezettudatosságra való nevelést nem lehet elég korán elkezdeni. Ennek szellemében rendeztek projekthetet a Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsődében, melynek zárónapját pénteken tartották. 

– Rendeztünk rajzpályázatot, amelynek a keretében elkészült munkákat az intézmény kertjében állítottuk ki – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Tóthné Ondecs Krisztina óvodapedagógus, aki hozzátette: a zárónapra meghívták a Mirehu Nonprofit Kft.-t is, amely egy igazi kukásautóval készült a gyermekek számára, valamint egy kisebb elektromos kisautóját is kipróbálhatták a gyermekek. Az intézményben egész héten papírhulladék-gyűjtés volt, amelynek keretében több konténer is megtelt. Nagy örömünkre szolgált, hogy a szülők is nagyon lelkesen csatlakoztak az akcióhoz, így több konténer telt meg papírral – mondta el az óvodapedagógus. 

Befektetés a jövőbe

– Csoportos virágültetés is a nap része volt, amelyből minden gyermek kivehette a részét. Fontos volt számunkra, hogy arra neveljük a gyerekeket, hogy a környezetüket hogyan tudják megvédeni, és ezekkel a szimbolikus programokkal már közelebb tudjuk hozzájuk hozni azokat a tényezőket, amelyek nagyban befolyásolni fogják a jövőjüket – mutatott rá Tóthné Ondecs Krisztina, aki azt is elmondta, hogy ezekkel a lépésekkel tudják megmutatni a fiatalabb generációnak azt, hogy hogyan tudják megvédeni a bolygónkat. Az intézmény a jövőben is tervez hasonló jellegű programokat szervezni, amellyel a fenntartható fejlődést szeretnék szemléltetni.

(A borítóképen: A gyerekeknek nagy élmény volt testközelből a kukásautó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában