Könyvtári majális

2022.05.09. 10:00

Könyvekkel majálisoztak a kultúrabarát családok

A Könyvtári majális hangjai és színei a Népkertbe vonzották a játékos kedvű gyerekeket.

Detzky Anna

Forrás: Bujdos Tibor

A megyei könyvtár egyik legnépszerűbb rendezvénye a Könyvtári majális, amit hatodik alkalommal tartottak meg szombaton, a könyvtár központi épületének két emeletén és a Népkertben. A Kaláka együttesből jól ismert Kossuth-díjas Gryllus Vilmos nyitókoncertje sok érdeklődőt vonzott a könyvtár előtti térre. A kifejezetten gyerekekre fókuszáló programsorozatot 2022-ben is több kisgyermekes család választotta hétvégi kikapcsolódásnak, akik megtöltötték az olvasótermeket. A majális célja, amellett, hogy igényes szórakozást nyújtson, az volt, hogy megismertesse és megszerettesse a könyveket. Játékos programok keretében igyekezett már a kicsinyekben is felkelteni az olvasás iránti igényt. 

A legkisebbek a Mesebirodalomban óriás betűkockákból rakhatták ki kedvenc mesecímüket. A kicsit nagyobbak benevezhettek a Mackókaland nevű vetélkedőre, ügyességi feladatokban vehettek részt Borka ­játszóházában, és kipróbálhatták az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület közös természet­ismereti játszóházát. Dr. Berényi László, a Miskolci Egyetem oktatója pedig a megújuló energiákról tartott interaktív előadást, nemcsak a felnőtteknek. A kreatí­vabbak többféle kézműves-foglalkozáson vehettek részt a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület mestereivel. A könyvtár könyvkötői segítségével bárki elkészíthette saját könyvét és megtekinthette a ­kovácsbemutatót. Végül általános iskolás színjátszó csoportok előadásában elevenedett meg Illés Adrienn Dorka és a törpék című mesekönyve.

(A borítóképen: Igazi családi programok vártak mindenkit szombaton)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában