Együttműködési megállapodás

2022.05.24. 13:00

Jól képzett munkaerő az árufuvarozó cégnek

Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Szakképzési Centrum és a Rail Cargo Hungaria hétfőn.

BLCS

Kiss Gábor, a Miskolci Szakképzési Centrum kancellárja, Jobbágyné Füreder Anita a Miskolci SZC Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikum igazgatója, Dr. Vincze Teodóra a a Rail Cargo Hungary Zrt. Humánerõforrás igazgatója és Kotiers Román, a Rail Cargo Hungary Igazgatóság tagja

Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Szakképzési Centrum és a Rail Cargo Hungaria hétfőn. Ezzel az intézmény újabb jelentős lépést tett a szakember-utánpótlás biztosítása érdekében. 

– Ez az újabb együttműködés a duális képzés lehetőségét nyújtja, egyben elmélyíti a már meglévő kapcsolatot. A közös munka alapja az utánpótlás-nevelés, a megfelelő minőségű és mennyiségű, jól képzett munkaerő biztosítása, amely a Miskolci SZC fontos intézménye, a Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikum révén valósulhat meg, hiszen az iskola régóta képez vasútforgalmi és logisztikai szakembereket a közlekedés-szállítmányozás területen belül – emelte ki Molnár Péter, a Miskolci Szakképzési Centrum főigazgatója.

Közös érdekek 

Az együttműködés részleteiről Kiss Gábor, a Miskolci Szakképzési Centrum kancellárja elmondta, hogy a megállapodás kiterjed a pályaorientáció, a karrier-tanácsadás megvalósítására, valamint a képzési rendszer munkaerőpiaci igényekhez történő igazítására, továbbá a szakmai oktatás tartalmára, a korszerű, magas színvonalú képzés és továbbképzések megvalósítására. A kancellár ismertetőjében a duális képzésnek a tehetséggondozás terén betöltött fontos szerepét hangsúlyozta. Kiemelte: a tapasztalatok azt mutatják, hogy azok a diákok sikeresek, akik vállalati környezetben sajátítják el a szakmai ismereteket. 

Az együttműködés munkaerőpiaci lehetőségéről Kotiers Román, a Rail Cargo Hungaria igazgatóságának tagja kifejtette, hogy a vállalat a Rail Cargo Group tagjaként Európa egyik vezető vasúti árufuvarozó társaságának része, és a Miskolcon található telephely a magyar piac egyik meghatározó szereplője vasúti tehervagonok javítása és korszerűsítése, valamint az új tehervagonok tervezése és gyártása területén. A megállapodást a megfelelő szakemberek utánpótlásának biztosítása miatt tartják fontosnak, s bíznak abban, hogy az együttműködés a társaság megújulását vetíti előre.

(A borítóképen: Aláírták a megállapodást | Fotó: Bujdos Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában