Jegyzet

2022.05.11. 14:01

Autót használtan

Pap Gyula

Fotó: edited by Costin D

Több oka lehet a használt autó vételének, a ráfordítható keret szűkössége mellett az is, hogy az új vásárlásának pillanatában máris jelentősebb összeget buktunk, ha eladni próbáljuk. Ám ha használtan veszünk autót, a kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében érdemes megbízható helyről, a jármű előzetes bevizsgálása után és előéletének ismeretében vásárolnunk – a szakember szerint. A kiszemelt autó életútjának lényeges adatait nyilvános adatbázisból, díjmentesen le lehet kérdezni.

Ismét vizsgálja a fogyasztóvédelmi rendelkezések betartását a használtautó-­kereskedésekben a szakhatóság. A tavalyi hasonló akcióban országszerte a vállalkozások felénél tapasztalt jogsértést a fogyasztóvédelem. A leggyakrabban a vásárlók könyvét nem találták, a termékek és szolgáltatások árainak feltüntetésében tártak fel hiányosságokat.

A kor és futáskilométer összevetése fontos, és a többszörös tulajdonosváltás is intő jel lehet. Nem mellékes szempont a különböző garanciák megléte, mely egyfajta biztonságot adhat az előre nem látható hibák esetére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában