Beruházás

2022.04.01. 07:00

Munkaerőt vonzó korszerű lakópark Sajókeresztúron

Az önkormányzat százszázalékos tulajdonában lévő Sajó Lakópark Kft. beruházása egyhektáros területen valósul meg.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Ádám János

Új, modern munkásszálló épül a településen, melynek alapkőletételére szerdán került sor. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghirdetett, a megyei kormányhivatal által támogatott projekt 932 millió forint összértéket képvisel – mondta Kollár Miklós polgármester. A környezetbe illő, emberközpontú megvalósítást tükrözi majd az épülő lakópark. Jövő nyárra már a tervek szerint állni fog a 200 fő befogadására alkalmas, 4 fős apartmanokból álló hatalmas épületegyüttes. 

 

Munkahelyek teremtése 

 

Modern mosodai, betegszobai, valamint portaszolgálattal lesz kiegészítve. Az 52 darab, egyenként 45 négyzetméteres korszerű épület mindegyike rendelkezni fog két darab kétszemélyes hálószobával, fürdőhelyiséggel és ­nappali-étkezős közösségi térrel – hangoztatta a polgármester. A környező nagyvállalatok és vállalkozások munkaerő-szükségletének biztosításához hozzájárul a lakhatási lehetőség, a lakópark kihasználtsága el fogja érni az elvárásaikat – vélekedett a polgármester. Miskolc és környéke egyre vonzóbbá válik a cégek és beruházók számára, ezt bizonyítja számos építkezés, ami jelenleg zajlik, és ez a mostani alapkőletétel is – hangsúlyozta Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője. Az a rengeteg beruházás, amelyeket az utóbbi időben bejelentettek, hosszú évek munkájának eredménye. A kormány igyekszik minden támogatást megadni a vállalkozásoknak, nemcsak ahhoz, hogy beinduljanak, hanem a munkahelyek megtartásában is, ahogyan erre volt példa a pandémia alatt – jegyezte meg a képviselő. Hozzátette: az intézkedéseknek köszönhetően 2010 óta több mint egymillió fővel nőtt a munkavállalók száma hazánkban. 

A vidék fejlődik, Borsodban is sikerült javítani a foglalkoztatási helyzetet. A Miskolci járásban közel felére, Sajókeresztúron kevesebb mint harmadára csökkent a munkanélküliség 2010 óta – mondta Nagy Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára. Ez hatalmas eredmény annak tükrében, hogy az elmúlt években a pandémia nehézségek elé állította a foglalkoztatást. A megyében mintegy tízezer ember munkahelyének megszűnésével fenyegetett a koronavírus-járvány. Az elmúlt két évben munkahelyteremtő és -megőrző támogatásokra Borsodban 12 és fél milliárd forintot fordítottak. A következő években a kormány további 6,6 milliárd forintot fordít majd a megye foglalkoztatási céljaira. Mindennek része az is, hogy olyanoknak is lehetőséget biztosítsanak az elhelyezkedésre, akik lakóhelyük szerint távol élnek munkahelyüktől. Ezért segítik a munkásszálló építését. Sajókeresztúr több mint 745 millió forint támogatást nyert a nagyszabású projekt megvalósítására.

 

(A borítóképen: Egy korszakalkotó beruházás alapkövét helyezték el)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában