Tiszta Zemplénért!

2022.03.29. 16:00

Nyolcszáz diák gyűjtötte a hulladékot Zemplénben

A Wáberer Alapítvány által meghirdetett programra összesen több mint ezer gyerek nevezett.

Bódisz Attila

Forrás: Bódisz Attila

Mintegy nyolcszáz fiatal gyűjtötte a zöldterületeken elszórt hulladékot Zemplén szerte szombaton. A Tiszta Zemplénért! elnevezésű programot a Wáberer Alapítvány hirdette meg néhány héttel ezelőtt, ami egyben egy verseny is értékes nyereményekkel. A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma és Általános Iskolája 240 diák bevonásával a Bodrog-partot tisztította meg, valamint a holtágat, amit helyben Bereknek hívnak. 

 

Sikeres kezdeményezés 

 

Az indulásra szervezett alkalmon Nagy-Baló Csaba igazgató kiemelte: intézményükben a hétköznapokban is kiemelt szerepet kap a teremtett világ védelme, ugyanis a Zöld Refi elnevezésű csapatuk számtalan szemléletformáló programot szervez. Bódiszné Hajnal Aliz, a program koordinátora kiemelte: az ilyen akciók azért fontosak, mert a részt vevő gyerekek egyszer környezettudatos felnőttekké válnak, és továbbviszik majd ezt a gondolkodást a saját életükben, környezetükben. 

 

A sárospatakiak mellett Abaújszántó, Bekecs, Bodrogolaszi, Hercegkút, Füzérkomlós, Pálháza, Sátor­aljaújhely, Szerencs, Tállya és Tokaj iskoláinak diákjai, illetve a cserkészek gyűjtik a környezetünket elcsúfító hulladékot egészen április harmadikáig. Wáberer György nagyvállalkozó, kormánybiztos, a lebonyolító alapítvány alapítója közösségi oldalán a vártnál is sikeresebbnek ítélte meg a kezdeményezést, mert már eddig is sok terület lett tisztább. A programra egyébként összesen több mint ezer gyerek nevezett.

 

(A borítóképen: Gyermekhad szedte össze a szemetet a sárospataki zöldterületekről)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában