Útfejlesztés

2022.03.30. 19:00

Martinkertváros főútja is megújul az Y-híd után

Két aszfaltréteget kap az út, új szegély készül, és a közműaknákat is szintbe emelik.

Peiker Tamás, Magyar Közút Zrt., megyei igazgatója és Csöbör Katalin, a térség országgyûlési képviselõje

Háromszázmillió forintból megújul Martinkertváros főútja is – jelentette be Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője és Peiker Tamás, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója. Elhangzott, hogy a tervezési folyamat már tavaly év végén lezárult, jelenleg a kivitelező kiválasztásának közbeszerzési eljárása van folyamatban. A beruházás az Y-híd, a turbókörforgalom és a hozzájuk kapcsolódó felújítások befejezése után kezdődhet el, miután az ezekkel együtt járó közlekedési korlátozásokat feloldják. 

 

 

„Számos útfejlesztést tudtunk megvalósítani az elmúlt időszakban: elkészült az M30-as autópálya Miskolcot elkerülő szakasza, átadtuk a Miskolcot Kassával összekötő autópályát, épül az Y-híd, és a kormány már a folytatásáról is döntött. Martinkertváros főútja teljes hosszában megújul. Tervezési szakaszban van a szirmabesenyői körforgalom is. Elkészültek több szakaszon az útfelújítások és járdaépítések Sajókeresztúrban, Alsózsolcán, Felsőzsolcán, Szirmabesenyőn és Arnóton. Az Avas útjainak rekonstrukciójáról is voltak egyeztetések a kormánnyal” – tudtuk meg az országgyűlési képviselőtől.

 

Peiker Tamás igazgató elmondta, hogy az építési munkálatok az Y-híd felújítását követően kezdődhetnek a Martinkertvárosban, amelyre várhatóan legkorábban nyár végén kerül sor. Két új aszfaltréteget terítenek le, nyolcszáz méter szegély készül, és rendbe teszik a csapadékvízelvezetéseket.

 

(A borítóképen: Csöbör Katalin és Peiker Tamás Martinkertváros határában jelentette be az útfelújítást)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában