Tavaszi nagytakarítás – Takarítsuk ki a természetet együtt!

2022.03.30. 18:00

Jöjjön, takarítsuk ki az erdőt!

Szemétszedési akciót szervez április közepéig a Bükki Nemzeti Park a működési területén.

Detzky Anna

Tavaszi nagytakarítás – Takarítsuk ki a természetet együtt! című kampányára invitálja a kirándulókat, erdőjárókat és túra-kerékpározókat az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) az erdők nemzetközi világnapjához kapcsolódóan. A kezdeményezéshez a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) és az Egererdő Zrt. is csatlakozott – adja hírül a nemzeti park. – Az akciókat a Bükki Nemzeti Park működési területének több helyszínén április 24-ig rendezik meg, amelyekhez bárki csatlakozhat. Megyénkben április 2-án 9.30-tól Lillafüred és Felsőhámor között a Szeleta tanösvényen, április 9-én 10 órától Répáshuta környékén lesz erdőtakarítás. Április 4-től 10-ig Lillafüred környékén egyéni szemétszedésre is lehetőség nyílik.

 

Pozitív, hogy a járvány hatására egyre több ember fedezte fel újra a természet csodáit, de sajnos ezzel együtt a szemét mértéke is növekedett az erdőben – írja honlapján a BNPI. Környezetünk tisztasága kulcsfontosságú annak érdekében, hogy a következő generációnak megőrizzük a meglévő természeti kincseket. Ez együttes feladata a nemzetipark-igazgatóságok munkatársainak, az erdőgazdaság szakembereinek és a megyei zöldszervezetek, -hatóságok kollégáinak.

 

Az első szemétgyűjtő túra az Egererdő Zrt. szervezésében Felsőtárkányban, az Oldal-völgyi háztól kiindulva valósult meg, érintve a Barát-rétet is. A közös akción 30 szakember és önkéntes összefogásának köszönhetően a Felsőtárkányt körülölelő erdőket több mint 1 tonna hulladéktól mentesítették. A munkához az Agrárügyi Főosztály és a Heves Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályának munkatársai is csatlakoztak.

 

(A borítóképen: Szemétszedés. Fotó: BNPI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában