Jótékonyság

2022.03.09. 09:00

„Elképesztő összefogás és erő van a magyar emberekben”

Jótékonysági estet rendeztek a kárpátaljai nők és gyermekek megsegítésére a miskolci Palotaszállóban. A befolyt összeget a Nő a Siker Alapítvány a Híd Kárpátaljáért segélyprogramnak ajánlotta fel.

Fotó: Bujdos Tibor

- 2015-ben hoztuk létre az alapítványt, egy évvel később pedig már határon átívelő  együttműködéseket hoztunk létre  – emlékezett vissza Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, a Nő a Siker Alapítvány alapítója. - Amikor a mostani konferenciánkat meghirdettük, még nem gondoltunk, hogy háborús helyzetben kell majd helytállnunk. Most alapítványunk is csatlakozott a Híd a Kárpátaljáért segélyprogramhoz, hogy a Kárpátaljáról, Ukrajnából menekülő nők és gyerekek helyzetén segíthessünk, nekik ajánljuk most fel az est bevételét  – emelte ki Csöbör Katalin.

 

Rengetegen vannak, akik egy bőröndbe voltak kénytelenek összepakolni az életüket, akiknek egyik napról a másikra kellett dönteniük, hogy a sok évtizedes munkát - amivel felépítették az életüket, az álmaikat, a házaikat - egyik pillanatról a másikra maguk mögött kell hagyniuk – mondta Szentkirályi Alexandra kormánybiztos, kormányszóvivő Lillafüreden, a Palotaszállóban tartott jótékonysági rendezvényen. -  A magyar kormány is ott van akkor, amikor a háború elől menekülő embereknek segítségre van szüksége – hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra. Elmondta, személyesen tapasztalta meg a határnál, hogy milyen „elképesztő összefogás és erő van a magyar emberekben akkor, amikor a segíteni akarás hívja őket össze”.

A 1357-es nemzeti adományvonalon egy hívással vagy sms-sel bárki hozzájárulhat a háború elől menekülők megsegítéséhez, emellett a 11711711-22222222-es bankszámlaszámra érkező összegekkel is a háború sújtotta térségből érkezőket segítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában