Jegyzet

2022.02.17. 07:10

Szóban

Hegyi Erika

Hegyi Erika

Fotó: Edited By Alex

Az érettségi vizsga mindig is központi kérdés volt az oktatás szereplői számára. Nemcsak azért, mert a diákok bebizonyíthatták, hogy mennyit sikerült elsajátítaniuk az elmúlt évek tananyagából, hanem azért is, mert a felsőfokú felvétel múlhatott a középiskolás éveket lezáró vizsgákon. Amióta pedig kétszintűvé vált az érettségi, előbbi állítás kétszeresen igaz, hiszen a vizsgák majdnem teljesen kiváltották az egyetemi, főiskolai felvételiket. Épp ezért nem mindegy, hány pontot sikerül végül összegyűjteniük a diákoknak.

 

A fiatalok egy része most azért lobbizik, hogy ne legyen szóbeli az idén sem, mert az elmúlt két tanévben hosszú hónapokat töltöttek digitális oktatásban. Mások viszont örülnének a szóbelinek, hiszen ha az írásbeli nem a tervek szerint sikerül, adódik lehetőség javításra. Ráadásul a diákok egy része szóban jobban tud számot adni tudásáról, mint írásban.

 

Most úgy néz ki, hogy lesz szóbeli. Biztos vagyok benne, hogy aki az írásbelire sikeresen fel tud készülni, annak a második megméretés sem okoz majd gondot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában