Sajtótájékoztató

2022.02.11. 16:50

Kormányzati pénzből oldják meg az avasiak problémáját

A szemétre panaszkodtak a lakók az Avason. A helyzet felszámolása önkormányzati feladat lenne, de végül kormányzati támogatással oldódik meg a probléma.

Ujlaki Attila

Forrás: Ádám János

Kétszázmillió forintos kormányzati támogatást kap Miskolc az avasi föld alatti hulladékgyűjtő szigetek mintaprojektjének kialakítására – ezt Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Csöbör Katalin, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője jelentette be az Avason megtartott rendkívüli sajtótájékoztatón. „A föld alatti tárolóknak számos olyan előnye van, ami miatt azt gondolom, gyorsan megkedvelik majd az itt élők. Egyrészt a hulladékgyűjtők környéke sokkal rendezettebb, tisztább lesz, másrészt nincs szemétszag a környezetében, ezekből nem tudja kifújni a szél a szemetet, és guberálni sem lehet belőle, ráadásul sok helyen a régi ketreces szeméttárolók kiváltásával parkolóhelyeket is fel tudnak majd szabadítani az Avason” – fogalmazott az országgyűlési képviselő. Csöbör Katalin hangsúlyozta: a mintaprojekthez szükséges forrást megszerezte, azt a közszolgáltató kapja meg, akinek a miskolci önkormányzattal közös feladata lesz, hogy felmérjék, az Avas mely részén alakítják majd ki az első föld alatti hulladékgyűjtő szigeteket.

Ilyen kukák kerülhetnek majd az Avasra | Forrás: ÉM

(A borítóképen: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelenti, hogy a kormány 200 millió forintot ad a probléma rendezésére)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában