Véradás

2022.02.26. 15:00

Hatodik alkalommal szólították véradásra a civileket

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ (ERKE – Civil Központ) és a Miskolci Területi Vérellátó Központ keddtől csütörtökig szervezte meg a Civil Vér­adást.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Kozma István

Ezúttal három helyszínen és öt időpontban várták a civil szervezetek képviselőit, illetve bárkit, aki segíteni akart. A Civil Központ célja az volt, hogy aktivizálja a szervezetek tagjait. Az akciót a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága, az Országos Vérellátó Szolgálat és a Civil Közösségi Szolgáltató Központok országos hálózatával együttműködve az országos programsorozat részeként szervezték meg.

 

Két nap, több tucat véradó

 

Kedden Kazincbarcikán, a Don Bosco Sportközpontban, szerdán és csütörtökön a Miskolci Egyetemen, valamint a Miskolci Területi Vérellátóban várták a civil véradókat. Kazincbarcikán a háromórás időtartam alatt 14 sikeres véradás történt, ami jónak mondható, tekintve az idő rövidségét – mondta Kalász Ágnes, az ERKE – Civil Központ kommunikációs munkatársa. Az egyetemen a két nap alatt 42 véradó nyújtott segítséget, a vérellátó szolgálatnál pedig 35 ember felelt meg a véradáshoz szükséges egészségügyi kritériumoknak. Idén először önkénteseket is bevontak, hogy segítsék az egészségügyi dolgozók munkáját a véradási helyszíneken.

 

(A borítóképen: A Miskolci Egyetemen is várták az önkéntes véradókat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában