Tömegközlekedés

2022.01.04. 10:30

Tovább használható a dolgozó- és tanulóbérlet

A MÁV-Start, Volánbusz közösségi közlekedési szolgáltatók január 7-ig fogadják el a vonatokon és a helyközi buszjáratokon.

ÉM

Fotó: Ádám János

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium döntésének célja, hogy a meghosszabbítással megkönnyítsék az utasok sorban állás nélküli bérletvásárlását az új év első napjaiban. A tapasztalatok szerint a téli szünet utáni iskolakezdésnél hosszabbra nyúlhat a várakozás a jegypénztáraknál, az intézkedés ezen segíthet, az új év első hetében szerda helyett péntekig lehet majd utazni a decemberi havi és második félhavi bérletekkel – írja közleményében a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága. Bár a döntés a helyi közlekedést biztosító szolgáltatókra nem vonatkozik, az MVK Zrt. ennek ellenére szintén meghosszabbítja a bérletek érvényességét, így a december havi, valamint a 2021. éves bérletek január 7-én éjfélig érvényesek utazásra, a hóközi bérletek értékesítése változatlan feltételekkel történik.
 

Viseljenek maszkot! 
 

A közlekedési társaságok továbbra is arra kérik az utasokat, hogy tartsák be az közegészségügyi szabályokat. Továbbra is kötelező az állomások, megállók területén, illetve a járműveken az orrot és szájat eltakaró maszk használata, annak hiányában a szabálysértő kizárható az utazásból és 8 ezer forint pótdíj kifizetésére kötelezhető.
 

(A borítóképen: Az MVK Zrt. is meghosszabbítja a bérletek érvényességét)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában