kormányzati támogatás

2021.12.04. 11:30

Több mint 19 milliárd forint jut a miskolci lakosoknak

A fiatalokat, a szülőket és a nyugdíjasokat is támogatja a kormány.

Fotó: Kozma István

„A Fidesz–KDNP és a magyar kormány politikája egyértelmű szabályt követ, mégpedig azt, hogy a koronavírus-világjárvány okozta nehézségek ellenére Magyarországnak előre kell mennie, nem pedig hátra – hangsúlyozta dr. Kiss János miniszterelnöki biztos, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2-es számú választókerületének elnöke sajtótájékoztatóján. – Éppen ezért a Fidesz–KDNP-kormány döntései értelmében négy fontos területen is előrelép Magyarország, és érdemes rávilágítani arra, hogy ezek az intézkedések milyen konkrét gazdasági hatásokkal járnak Miskolcon, és mennyi pénzt hagynak a miskolci emberek pénztárcájában. A kormány a magyar fiatalokat célzottan segíti a járvány alatt, hiszen januártól nem kell jövedelemadót fizetniük a 25 év alattiaknak. Ez az intézkedés a KSH statisztikai adatbázisa szerint Miskolcon körülbelül 4 ezer 200 fiatalt érint, és évente fejenként minimum 360 ezer forintot jelent, tehát összességében több mint 1,5 milliárd forint marad a miskolci fiataloknál” – jelezte dr. Kiss János.

Mint mondta, az adókedvezmények másik kategóriája a gyermekes szülőknek visszajáró személyi jövedelemadó. A családi adó-visszatérítés országosan csaknem 2 millió szülőt érint, és összesen több mint 600 milliárd forintos támogatást jelent. Miskolcon a visszatérítés 30 ezer szülőnek jár, akik 9 milliárd forintot kapnak vissza.

– Ezeket az adókedvezményeket a magyar gazdasági növekedés teszi lehetővé, ami ma az egyik leggyorsabb Európában. Azonban ezekhez a kormányzati döntésekhez az az elvi hozzáállás is kell, hogy ellentétben a baloldallal, mi a családok támogatásában hiszünk, és nem a multik, nem a globalista nagyvállalatok extraprofitjának támogatásában – fogalmazott.

Megbecsült idősek

Kiemelte: a magyar kormány nemcsak a fiatalokat és a gyermeket nevelő családokat segíti adókedvezményekkel, hanem kiemelt figyelmet fordít a nyugdíjas-generációra is. A nyugdíjas korosztály Miskolcon különösen fontos a Fidesz–KDNP-nek.

„A baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is teljes egészében visszaépíti a magyar kormány jövő februárban” – Dr. Kiss János

– 2014-ben mi hoztuk létre azt a Salkaházi Sára Programot, ami valamennyi miskolci nyugdíjas számára ingyenesen elérhető kulturális programokat és évente egyszer készpénztámogatást is biztosított. Éppen ezért különösen örömteli, hogy a kormány 2021-ben 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot juttatott minden magyar nyugdíjasnak. Miskolcra, a 36 ezer nyugdíjas részére 2,9 milliárd forint érkezett – sorolta a miniszterelnöki biztos. Megemlítette azt is, hogy a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is teljes egészében visszaépíti a kormány jövő februárban. Miskolcon ez a döntés, a 162 ezer forint összegű átlagnyugdíjjal számolva, összességében újabb 5,8 milliárd forintot jelent a nyugdíjasoknak.

– Tehát a kormány intézkedései Miskolcon közel 70 ezer embert érintenek, és évi 19,2 milliárd forint többletet jelentenek – összegezte dr. Kiss János.

(A borítóképen: Dr. Kiss János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában