időjárás

2021.12.05. 08:19

Megérkezett a hó, szánon jöhet a Télapó (Frissítve)

Országszerte sokfelé havazott az éjjel.

MM

14:10

Az M3-as és az M30-as autópályák csomópontjában is baleset történt, torlódásra lehet számítani Budapest irányába. Nagyon sok a baleset megyénkben, vezessenek körültekintően!


14:00

Legyenek nagyon óvatosak, újabb baleset történt, ezúttal Miskolcon, a Szentpéteri kapuban. Az utak nedvesek, csúszósak, vigyázzanak magukra!


11:00

A Bükk egyes részein -20 fok volt szombaton hajnalban. Hogy mi várható, elolvashatják itt!


10:40

Mezőkövesd és Szomolya között is baleset történt. Vigyázzanak a csúszós utakon!


9:20

Sajnos a hóval megérkeztek a balesetek is. Vezessenek óvatosan!


Idén az időjárás is kedvez a Mikulásnak, hiszen Miskolcon arra ébredhettünk reggel, hogy mindent gyönyörű, fehér hótakaró borít.

Fotó: Ádám János

Az Útinform közleménye szerint országszerte csapadékos az idő. Havazik a főváros környékén és az északi, északkeleti megyékben, valamint az Észak-Alföldi tájakon. A gyorsforgalmi utak burkolata nedves vagy sónedves. A fő- és mellékutak többnyire nedvesek és sónedvesek, a Közép-Dunántúlon, Nógrád és Heves megyében, valamint Borsodban az intenzív havazás nyomán havasak, latyakosak.

Fotó: Ádám János

Az Országos Meteorológiai Szolgálat weboldala szerint az ország északi részén napközben fokozatosan megszűnik a havazás, illetve dél felől egyre nagyobb területen havasesőbe, esőbe válthat át, néhol átmeneti, gyenge ónos esőre is számítani lehet. A legtovább az Északi-középhegység térségében várható elsősorban havazás, kiemelten Nógrád megyében, illetve a Mátrában és a Bükkben a délelőtti órákig helyenként 5 cm-t meghaladó hóréteg is képződhet. Az esti óráktól dél felől újabb csapadékzóna érkezhet, ismételten lehet havas esőre, illetve havazásra számítani.

Fotó: Ádám János

Így aztán szurkolhatunk, hogy megmaradjon a hó estig, és éjjel könnyű dolga legyen a Mikulásnak, mikor szarvasok húzta szánján elviszi a csomagokat az ablakba készített csizmácskákba.

Ha nálatok is havazott, biztosan csodás képeket készítettetek róla! Várjuk ezeket a [email protected] emailcímre!

Ezek is érdekelhetik