Tokaj

2021.12.03. 13:00

Adventi futásra invitálnak

Hétvégén kezdődik a Tokaji Advent rendezvénysorozat.

Bacsó István

Forrás: ÉM

Fotó: Shutterstock

Az aszú városában az év végére sem maradnak élmények nélkül a helyi lakosok és a turisták. A jelenleg is folyamatban lévő városépítő beruházások miatt a helyszínek változnak, de a lényeg marad: vasárnaptól négy hétvégén át a „Tokaji Advent” lesz a turistamágnes a városban, amelyen gyertyagyújtással, hangulatos műsorokkal, előadásokkal, vásárral, koncertekkel találkozhatnak az érdeklődők. Az ünnepélyes gyertyagyújtás sem marad el a város adventi koszorúján, az egyes hétvégéken a történelmi egyházak lelkipásztorai emlékeznek meg az ünnep lényegéről, és gyújtják meg a készület fényeit.

Változatos programok

Dr. Fintor Gábor, a Kulturális Központ intézményvezetője, az adventi programok főszervezője elmondta, hogy rendkívül változatos programokkal, produkciókkal készülnek az ünnepi forgatagra, garantált a vásári hangulat. Az egykori zsinagóga melletti parkolóban például a város szociális és oktatási intézményeivel találkozhatnak az érdeklődők az erre a célra felállított faházakban, ahol az intézmények dolgozói és tanulói a maguk által készített termékeket, dísztárgyakat, ajándéknak valókat is kínálják majd a vásárlóknak. Az összefogás jegyében a település és környéke borászati, gasztronómiai és sok más kézműves terméket előállító vállalkozásaival együtt árulják portékáikat. A kulináris élvezeteken túl számos koncert, előadás és színházi bemutató is várja a nagyérdeműt. Érdemes a város honlapján tájékozódni a kínálatról.

Hagyományteremtő szándékkal idén először rendezik meg az I. Tokaji Adventi Fényes Futást. Az intézményvezető szerint a cél az, hogy mindenki jól érezze magát, legyen egy vidám közösségi élménye, de legalább ennyire fontos az egészséges életmódra nevelése kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Szeretnék, ha az országból minél többen látogatnának el Tokajba az aktív turizmus keretében is.

Négyféle távra lehet nevezni, gyermekeknek, felnőtteknek külön, hogy aztán a szépen kivilágított, fényes városban lefuthassák a vállalt távokat. A legjobbakra díjak is várnak majd, de minden befutót éremmel és forró teával jutalmaznak a célban. Külön kuriózum, hogy a bemelegítést Bacskai Zsolt irányítja, aki a 2004-es athéni olimpia maratonfutója volt.

(A borítóképen: Felgyulladt az első gyertya az adventi koszorún)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában