Covid-19

2021.12.02. 14:00

„A koronavírus taccsra vágta a tüdejüket”

Az oltási akció második hetén is forgalmasak az oltópontok, de nincsenek hosszú sorok.

Hegyi Erika

Fotó: Kozma István

Az oltási akcióhét első hete megyénkben is rendkívül sikeres volt. A kormány úgy döntött, a sikerre való tekintettel az akcióhetet meghosszabbítja. Szerdán ismét ellátogattunk a miskolci oltópontra. Nyoma sem volt a múlt heti kígyózó soroknak. Az érkezők pár perc alatt bejutottak az épületbe, és megkapták a vakcinát.

Bakos Gábor, aki Sajóörösön lakik, a feleségét várta az oltópont előtt.

– Én már a múlt héten megkaptam a harmadik oltást. Tiszaújvárosban vettem fel a Moderna-vakcinát. Eléggé megviselt, de másnap estére elmúlt a rosszullétem. Ma egyébként is jöttünk volna Miskolcra, így a feleségemnek ide kértünk időpontot. Tudtuk, hogy ha előre regisztrálunk, nem kell sokáig várakozni. Így is lett, a feleségem öt percen belül bent volt az oltóhelyen – sorolta Gábor.

Elmondta azt is, hogy nagyon fontosnak tartja a védelmet, mert sajnos két családtagját is elveszítette ebben az évben a koronavírus miatt. – Tavasszal hunyt el az édesanyám és az öcsém 25 éves fia. Covidosok voltak, a koronavírus taccsra vágta a tüdejüket. A kórházban az első perctől lélegeztetőgépen voltak. A szervezetük nem tudott megküzdeni a betegséggel. Egyiküknek sem volt alapbetegsége, nem voltak legyengülve. Sportoltak is, az édesanyám jógázott. Ezért nagyon haragszom a vírustagadókra, mert nem gondolnám, hogy hobbiból haltak meg a családtagjaim – tette hozzá megtörten Gábor.

Az unokái miatt

Eperjessy Tibor Szerencsről érkezett, és mint mondta, az oltási akció miatt jött, de direkt ezt a hetet választotta, hogy elkerülje a tömeget és a hosszas várakozást.

– A regisztráció egyébként nem okozott volna gondot, hiszen az első két oltás alkalmával is volt időpontom, de így egyszerűbb. Nem kellett sokat várni, minden gördülékenyen ment, csak jót tudok mondani az oltópont munkatársairól. Nem magam miatt oltattam be magam, hanem az unokáim miatt. Ha nincs akcióhét, akkor is kértem volna a harmadik oltást, mert a családom miatt fontosnak tartom a védettséget. Egy lányom van és három unokám. Bár az egyik unokám féltett, azt mondta, „ne oltasd be magad, nagyapa, mert féltelek”. Persze azért csak eljöttem, mert fontos az egészség – hangsúlyozta Tibor.

A kórház bejáratánál találkoztunk Árva Jánossal. Ő azt mesélte lapunknak, hogy szeretett volna időpontot foglalni a harmadik oltásra, de csak délután 2 óra előtti időpontokat enged a rendszer. A felesége azonban délután 3-ig dolgozik, így az akcióhetet kihasználva még a napokban, valamelyik délután mennek majd el a miskolci az oltópontra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában