Covid-19

2021.11.11. 11:30

Több iskolában is már hordják a maszkot

A negyedik hullám erősödésével a legtöbb köznevelési intézmény bevezetett már valamilyen szigorítást.

Hegyi Erika

A napokban több általános iskolában is érdeklődtünk, és azt a választ kaptuk, hogy a diákokon és pedagógusokon kívül idegeneket már nem engednek be az intézménybe. Van, ahol a maszk viselését is előírták: például a Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskolában, ahol a közösségi terekben mindenkinek hordania kell a maszkot. Az órákon nem kötelező, de nem is tiltott.

Őszi, írásbeli érettségit szervezett a közelmúltban a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium, ugyanolyan szigorú szabályok mellett, mint a tavaszi vizsgák idején. A diákok csak kézfertőtlenítés után léphettek a vizsgaterembe, a folyosón maszkot kellett viselniük, és egy helyiségben csak tíz diák tartózkodhatott.

Az oktatási intézmények honlapját böngészve kiderül, az igazgatók fontosnak tartják a diákok és pedagógusok védelmét. A Földes Ferenc Gimnázium oldalán azt találjuk, hogy az iskolában a maszk szabályos viselése kötelező. Nemcsak a közösségi terekben, hanem a tantermekben, tanári szobákban, szertárakban, pihenőkben és ügyintézéskor az irodákban. Ez az intézmény minden alkalmazottjára és tanulójára érvényes. Érkezéskor ügyelni kell a kézfertőtlenítésre.

Van, ahol még nem ilyen szigorúak a szabályok, de a közelgő nyílt napok miatt már feltüntették az előírásokat. A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának oldalán az olvasható, hogy a nyílt napra regisztrálni kell, az iskolába érkezőknek kötelező a maszk viselése, a felnőttek pedig csak védettségi igazolvánnyal vehetnek részt a nyílt napon.

(A borítóképen: Egyre több iskolában írják elő a maszk viselését)

Ezek is érdekelhetik