Ezt írtuk anno 1961-ben

2021.11.07. 07:30

Pezsgő lesz a tibolddaróci új borból

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Mintegy hétezer hektoliter bort kezelnek a két évszázados tibolddaróci pincékben – ismerhették meg az időszerű szüreti eredményeket az Észak-Magyarország 1961. november 3-i számának olvasói. A bor túlnyomó részét szerződéses alapon értékesítették, és nagyobbrészt pezsgőgyártásra használják. Az itteni könnyű, szénsavas, magas savtartalmú bort már 1945 előtt is pezsgőkészítésre vásárolták fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában