díj

2021.11.10. 14:00

Közönségdíjat nyert Szádvár felújítása

A szögligeti Szádvár műemléki helyreállítása – amely 2021-ben az ICOMOS-díjat is elnyerte – az Építészfórum szakmai zsűrijének döntése alapján Épített környezet kategóriában bekerült a „MÉD Közönségdíj 2021” tíz legjobb projektje közé, egyedüli műemléki helyreállításként.

Forrás: Építészfórum.hu/Gulyás Attila

A múlt héten lejárt a szavazás határideje és a hétvégén immár 17. alkalommal ismerték el az idei év legkiemelkedőbb alkotásait a Média Építészeti Díja gála keretében az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Az Építészfórum által alapított Média Építészeti Díja immáron 17 éves hagyománnyal rendelkező, megkerülhetetlen szakmai esemény, melynek különlegessége, hogy zsűrizése a nagyközönség előtt zajlik. Ebben az évben összesen 79 tervet, 63 épületet és 20 épített környezeti munkát neveztek a tervezők, amelyek közül két családi ház, egy óvoda, egy tornacsarnok és egy iroda versengett az év legjobb épületének járó díjért, a tervek között pedig öt diplomamunka mérkőzött meg egymással.

Az elismerések között a szervezők második éve adták át az épített környezet kategória közönségdíját, melyben idén Kelemen Bálint (KÖZTI Zrt.) és Németh Zita (NÖF) munkája bizonyult a legjobbnak. A Szögliget-Szádvár romjainak rehabilitációja a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében valósulhatott meg a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. koordinálásával. A díjat a szakmai zsűri és a Magyar Építőművészek Szövetsége nevében Nagy Csaba, az Archikon építésziroda vezető tervezője nyújtotta át – számolt be róla az Építészfórum honlapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában