Szomorú apropó

2021.11.21. 18:00

Életmentő ajándékok rászoruló családoknak

Ötszáz darab szén-monoxid-vészjelzőt adományozott az Opus Tigáz Zrt. Szerencsen és környékén élő nagycsaládosoknak.

Nagy-Hankó Krisztina

Gilányi Zsolt, Gilányiné Visi Éva, Koncz Zsófia, Kardosné Gyurkó Katalin és Torda Balázs

Fotó: Bujdos Tibor

Szomorú apropója van a kezdeményezésnek, hiszen idén februárban egy szerencsi család esett áldozatul a szén-monoxid-mérgezésnek. A cég úgy döntött, felelősséget vállal, és felhívja a figyelmet a megelőzés fontosságára – mondta Torda Balázs, az Opus Tigáz Zrt. vezérigazgatója a pénteki átadáson. Hét megye tartozik a szolgáltatási területükhöz, köztük van az ország északkeleti régiója is. Az eszközzel – amely életmentő is lehet – a borsodi település és környékének rászoruló családjait szeretnék támogatni – emelte ki a vezérigazgató.

Segít abban, hogy a rászoruló családokhoz eljussanak a készülékek – mondta Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, aki átvette az adományt. Nagyon sok családnak van 20-25 éves kazánja, vegyes tüzelése, elkel náluk egy szén-monoxid-érzékelő. Az ára nem túl magas, de sokan ezt sem engedhetik meg maguknak, vagy csak nem gondolnak rá tudatosan – vélekedett az elnök.

Nélkülözhetetlen

Régebben és sajnos a mai napig is előfordul olyan értelmetlen tragédia, amelyet szén-monoxid-mérgezés okoz. Az emberi életnél és a család biztonságánál nincs fontosabb – hangsúlyozta Koncz Zsófia, a térség ország­gyűlési képviselője. Hozzátette: ezért nélkülözhetetlen ez az eszköz, és a tél közeledtével a legjobb időpontban kerül a háztartásokba.

Négy gyermekük van, most vásároltak új házat, amelybe hamarosan beköltöznek. A vészjelzőnek nagy hasznát veszik majd – mondta Gilányiné Visi Éva, aki az első készüléket átvette. Helyi egyesületük még nincs, ezért ők képviselték a szerencsi nagycsaládokat az eseményen – tudatta az édesanya. NHK

(A borítóképen: Az első néhány vészjelzőt már át is adták a családoknak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában