Együttműködési megállapodás

2021.11.09. 11:30

Együtt tesznek a környezetvédelemért a Miskolci Egyetem és Nitrokémia Zrt.

Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem és a Nitrokémia Zrt.

Petri Nóra

Prof. Dr. Mucsi Gábor Műszaki Földtudományi Kar, dékán, Prof. Dr. Szűcs Péter Általános rektorhelyettes és Tóth Csaba vezérigazgató - Nitrokémia Zrt.

Fotó: Bujdos Tibor

Az egy évszázados múltra visszatekintő Nitrokémia Zrt., valamint a Miskolci Egyetem több száz éves hagyományokkal rendelkező Műszaki Földtudományi Kara tette hivatalossá az együttműködési megállapodással a már korábban is jól működő közös munkát. Erről az egyetemen tartott sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek.

Jól képzett szakemberek

„Ez az együttműködés egyáltalán nem új keletű – hangsúlyozta Mucsi Gábor, a Műszaki Földtudományi Kar dékánja, aki felelevenítette, hogy a cég már korábban is dolgozott együtt az akkori bányamérnöki karral, a többi között környezetvédelmi és kármentesítési projektekben. Az elmúlt időszakban megvalósuló és a most megkötött együttműködés azonban nemcsak a kutatáshoz, hanem az oktatáshoz is kapcsolódik, ugyanis a cégnek jól képzett szakemberekre is szüksége van – húzta alá a dékán.

Az egyetem tudásbázisát és a Nitrokémia Zrt. szakembereinek tapasztalatait közösen tudják mostantól hasznosítani a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés, valamint a körforgásos gazdaság területén.

– Idén ünnepeljük alapításunk 100 éves évfordulóját – ismertette a Nitrokémia Zrt. vezérigazgatója, Tóth Csaba. – Számos területen számítunk a Miskolci Egyetem tudásbázisára. Nagy segítséget jelent számunkra az is, amikor speciális labormunkálatokra van szükségünk, az eredmények kiértékelésekor pedig az egyetemtől szakmai támogatást is kapunk. A Nitrokémia Zrt. vezérigazgatója megerősítette, hogy cége számára nagyon fontos a szakemberek utánpótlása. – Ebben is számítunk az itt tanuló diákokra, akiknek a tanulmányaik alatt is szeretnénk gyakorlati helyet biztosítani.

– A fenntartható természetierőforrás-gazdálkodás területén a Miskolci Egyetem hazai és nemzetközi szempontból is kiemelkedő oktatási és kutatási tevékenységet produkál – emelte ki a Miskolci Egyetem általános és tudományos rektorhelyettese. Szűcs Péter arról is szólt, hogy mindehhez kiváló intézetekre és ipari partnerekre is szükség van. – A Nitrokémia Zrt.-vel már sok éve folynak együttműködések. Egy olyan cégről van szó, amely a maga területén hazai kiválóságnak számít, hiszen ez a cég a szennyvíztisztítás, a kármentesítés és a bezárt bányatérségek rekultivációjával, rehabilitációjával foglalkozik, és ez a tevékenység kiemelkedő partnerré teszi – foglalta össze a rektorhelyettes.

(A borítóképen: Mucsi Gábor, Szűcs Péter és Tóth Csaba az együttműködési megállapodás aláírásakor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában