Rajzpályázat

2021.10.06. 13:00

Ne dobd el a szemetet!

A környezettudatos szemlélet jegyében írtak alá megállapodást és hirdettek rajzpályázatot.

Hegyi Erika

Forrás: Ádám János

Együttműködési megállapodást írt alá a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és a BMH Nonprofit Kft. kedd délelőtt a megyeházán a környezettudatos gondolkodásmód erősítése céljából. A megállapodás értelmében közös szemléletformáló kampányt indítanak a megye 100 óvodájában és iskolájában „Ne dobd el!” címmel.

Az együttműködési megállapodás aláírása után átadták a BMH Nonprofit Kft. (Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató) által kiírt rajzpályázat győzteseinek díjait, melyre óvodás és kisiskolás korú gyermekek jelentkezését várták. A témája a hulladék keletkezésének megelőzése, a környezettudatos életmód volt.

Fontos a nevelés

– Manapság egyre nagyobb figyelmet kap a környezettudatosság és az újrahasznosítás lehetősége – fogalmazott az eseményen Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke. – Édesanyaként is rendkívül fontosnak tartom, hogy gyermekeinket környezettudatosságra neveljük, hiszen ők azok, akik helyrehozhatják mindazt, amire mi nem figyeltünk, esetlegesen elrontottunk. Olyan korban élünk, amikor egyéni, közösségi és nemzetközi szinten is aktív cselekvésre és összefogásra van szükség annak érdekében, hogy élhető, fenntartható világot adjunk át gyermekeinknek és unokáinknak. Ezért összehangoltabbá kell tennünk az üzleti és társadalmi érdekeket, erőteljesebben kell fókuszálnunk az oktatásra, a társadalmi szemléletformálásra. A megyei önkormányzat elkötelezett a környezettudatos gondolkodásmód erősítése mellett, ezért írt alá a megyei önkormányzat együttműködést a BMH Nonprofit Kft.-vel – hangsúlyozta az elnök.

– Sok szép és kreatív rajz érkezett a pályázatra – emelte ki Csehovitsné Nagy Zsuzsanna, a hulladékgazdálkodási cég ügyvezetője.

Mint mondta, novemberben újabb rajzpályázatot hirdetnek. A munkák a cég ügyfélszolgálatainak falát díszítik majd, valamint felkerülnek bögrékre, textilszatyrokra is.

– Korábban nem szerveztünk ilyen akciót, de szeretnénk megmutatni szemléletformáló céljainkat. Ezt pedig kisgyermekkorban érdemes elkezdeni, hiszen őket könnyű arra nevelni, hogy a hulladékot ne dobják el – tette hozzá az ügyvezető.

(A borítóképen: Csehovitsné Nagy Zsuzsanna és Bánné dr. Gál Boglárka a díjazott gyerekek között)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában