együttműködési program

2021.09.28. 13:39

Ukrán-magyar határon átnyúló tudáscsere

Egymástól tanulhatnak a két ország orvosai Miskolcon.

Fotó: Bujdos Tibor

Határon átnyúló tudáscsere a minimál-invazív sebészeti módszerről és a modern ellátásról címmel ukrán-magyar együttműködési program indult a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Oktató Kórház közreműködésével.

A projekt fő feladata az egészségügyi szolgáltatások színvonalának javítása: a Magyarország és Ukrajna közötti ismeretek átadásával, a technikai felszerelés fejlesztésével. A cél partnerség az oktatás-, a tudásmegosztás- és a modern orvosi ellátás a minimál-invazív műtéti eljárások területén.

A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be kedden az érintettek. Az uniós támogatásnak köszönhetően az egy éves időtartam alatt nem csupán szakmai tapasztalatokkal gazdagodnak a felek. A határ mindkét oldalán beszereznek majd egy modern laporoszkópos tornyot, C-íves röntgengépet, és egy online értekezésre alkalmas videokonferencia rendszert.

Az együttműködésről bővebben hamarosan olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában