Fejlesztés

2021.09.05. 14:30

Újabb kerékpárutak épülnek Szerencsen

150 milliárd forintot biztosít a kormány a térség kerékpárút-hálózatának fejlesztésére.

Balogh Csilla

Fotó: SZH

A bringások már használják, de a munka még tart az Ond és Mezőzombor közötti kerékpárút egyes szakaszain, amelynek befejezése szeptember közepére, végére várható. A kerékpárutak összekötése, vagyis „hálózatosítása” három ütemben valósult meg Szerencsen. Az első szakaszban a bicikliút az Ondi út páros oldalán a Magyar utcáig épült meg, a másodikban a Magyar utca aszfaltburkolatát újították fel, ezen már a sárga jelzés is látható. A legutolsó részben a 37-es számú főút déli oldala készült el egészen a keleti ipartelepig.

Pályázni szeretnének

Az új belterületi kerékpárutakat nem csupán a bringások, hanem a gyalogosok is, közösen használják. A két részt felfestéssel választották el egymástól.

A kerékpárút-fejlesztéseknek azonban még nincs vége. Szerencs polgármestere, Nyiri Tibor arról számolt be, hogy folyamatosan figyelik a pályázati lehetőségeket, hogy a kerékpárosok a lehető leghosszabb távon és biztonságos körülmények között juthassanak el egyik helyről a másikra a térségben. Belátható tervek között szerepel, hogy kerékpárút vezet majd Mád irányába is. Ezen elképzelés szerint az ondi kerékpár­út festői környezetben Rátkán keresztül vezetne Mádra, ahol további kerékpárutakon keresztül kapcsolódna a tokaji hálózathoz. A kormány 150 milliárd forintot biztosít Tokaj-Hegyalja és a zempléni térség fejlesztésére, ennek részeként jövő tavaszra készülhet el a Tokaj-kör kerékpáros útvonal megvalósításának első üteme. Tokaj és Tarcal között már kijelölték a kerékpárút vonalát a 38-as főút mellett. 2023-ig pedig teljesen megújul a környék kerékpáros infrastruktúrája, így Nyíregyházáról akár Sárospatakra vagy Szerencsre is biztonságosan lehet majd bicajozni.

(A borítóképen: A kerékpárosoknak és a gyalogosoknak figyelniük kell egymásra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában