Időjárás

2021.08.02. 15:02

Óriási pusztítást végzett a vihar

A kárfelmérés több napot is igénybe vehet a putnoki vihar után.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

A kárfelmérés még napokat, akár heteket is igénybe vehet Putnokon a vasárnap esti vihar után. A gömöri városon szűk fél óra alatt söpört végig az ítéletidő, amely fákat csavart ki, házakat, közintézményeket tett tönkre. Tamás Barnabás polgármester szerint a keletkezett kárt egyelőre megbecsülni sem tudják, de gőzerővel dolgoznak azon, hogy konszolidálják a kialakult helyzetet.

Fotó: Marosréti Ervin

- Lábon álló fa alig maradt a vihar után Putnokon – árulta el a gömöri település központjában Tamás Barnabás. – Rettenetesen nagy kár keletkezett az intézményeinkben. A vihar lehordta a cserepeket a házakról, megrongálta a tetőket, de a legnagyobb pusztítást a sírkertünkben végezte. Nagyon sok sír összetört, mert fák, nagyobb gallyak borultak rájuk. A katasztrófavédelem valamint a szolgáltatók folyamatosan dolgoznak a városban, próbálják megjavítani a leszakított villanyvezetékeket, helyreállítani a kidőlt oszlopokat.

Nem volt idő reagálni

Tamás Barnabás a vasárnap esti viharral kapcsolatban megjegyezte: alig húsz perc, szűk fél óra volt az egész, így igazából semmire nem volt idő reagálni. A pusztítás nem teljesen érte el a várost, néhány utca érintetlen maradt, a nyugati részt viszont abszolút letarolta. Még úgy is, hogy jég ezúttal nem hullott.

Fotó: Marosréti Ervin

- Egy kétszáz-háromszáz méteres átlós sávban kell elképzelni az egészet. Királd felől érkezett a baj, ami aztán a Sajó völgyében hagyta el Putnokot. A Várady Béla Sportközpontnál negyven méter kerítést döntött ki a helyéről, de a Sajóvölgye Focisulinál is nagy rongálás történt. A 26-os főúton három helyen is kidőltek a fák, megbénította a közlekedést, és természetesen ezen a területen az áram és a kábeltévé, valamint az internet szolgálatás is megszűnt. Le a kalappal a szolgáltatók előtt, mert folyamatosan dolgoznak azért, hogy helyreállítsák a rendet. Azt viszont egyelőre összegszerűen nem lehet megmondani, hogy mekkora kárt okozott ez a szűk fél óra Putnokon.

(A borítóképen: Nem volt kegyes az időjárás Putnokhoz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában