közlekedés

2021.08.04. 19:30

Elvárás a közlekedési szabályok betartása

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A halálos balesetet okozó ételfutár a NetPincér alvállalkozója volt. A cégnek kérdéseket küldtünk az esettel kapcsolatban, melyre közleményben reagált.

„Mérhetetlenül sajnáljuk, hogy ez a baleset megtörtént, és ahogyan eddig, a továbbiakban is azon leszünk, hogy még egyszer ilyen ne ismétlődhessen meg” – fogalmaztak.

Hangsúlyozták: a futárok a NetPincér szerződött partnerei, tehát alvállalkozóként dolgoznak a NetPincér Go-rendelések kiszállításán.

„Azon vagyunk, hogy iránymutatást adjunk minden velünk szerződött futárnak a viselkedésükre vonatkozóan. Hiszen annak ellenére, hogy nem a munkavállalóink, a NetPincér futárpartnerei a cég nagykövetei. Ezért is fordítunk arra figyelmet, hogy minden futárpartnerünk a NetPincérhez illő magas etikai és üzleti elvárásoknak megfelelően képviselje vállalatunkat, és az egyik legfontosabb alapelvárás velük szemben, hogy mindenképp tartsák be a KRESZ szabályait.

Már a felvételi folyamat során, az orientációkor is külön szekciót szentelünk a futárok felkészítése érdekében a KRESZ-nek és a biztonságnak, és a balesetek megelőzésének érdekében a közlekedési szabályok betartása kötelező minden futár számára.”

Körültekintően

Mint fogalmaztak, a kiválasztásnál is körültekintően járnak el kollégáik, mielőtt egy-egy új futárpartnerrel eljutnak a szerződéskötésig. A futárpartnerek alvállalkozói szerződésben pontosan rögzítik a feladathoz szükséges feltételeket, és mindannyian részletes szolgálati kódex alapján dolgoznak.

A futárpartnerek mindegyike megkapja a NetPincér Futár Etikai Kódexet és a Futár Magatartási Kódexet, amelyek betartása kötelező érvényű minden partner számára. Ennek fontos eleme a KRESZ betartása, amely alapvető elvárás a cég részéről.

Mindemellett minden NetPincér Go-futárpartner elfogadja a szerződéskötés előtt az általános szerződési feltételeket, amiben nyilatkozik arról, hogy választott járművével (legyen szó bármilyen járműről, akár bicikli­ről is) a KRESZ szabályainak megfelelő viselkedést tanúsít az utakon. Ez nem csak egy papír a sok közül, a felvételi folyamat során hangsúlyos szerepet kap a futárok általi megismerése, és elfogadását, valamint megismerését írásban is igazolja minden futár a szerződéskötést megelőzően – emelte ki a cég.

„A szerződéskötés után minden futárpartnerünket összekötjük egy-egy úgynevezett futárkapitánnyal, akiknek a feladata, hogy támogassák a futárok mindennapi munkavégzését, valamint segítségünkre vannak abban is, hogy a munkába állást követően a megrendelőktől kapott értékelések mellett személyesen is nyomon kövessük a futárok napi munkáját” – tette hozzá a NetPincér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában