Államilag támogatott

2021.08.08. 08:00

Az informatikusi karrier az igazi ösztönző erő

Újraindul az Újratervezés Program, az alapozó képzésre augusztus 9-ig lehet jelentkezni.

Méhes László

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Augusztusban ismét elindítja a teljes egészében államilag támogatott informatikusképzést, az Újratervezés Programot az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Az online alapozó képzésre augusztus 9-ig lehet jelentkezni. Az alapfok után szintet lépők számára már biztosítják a szabad felhasználású, nullaszázalékos kamatozású diákhitel felvételének lehetőségét is megélhetési költségeik fedezésére. A kurzust sikeresen teljesítők a várakozások szerint jövő tavasszal informatikusként válthatnak karriert.

Specifikus képesítés

Az Újratervezés Program első szakasza tízezer résztvevő digitális készségeinek fejlesztését szolgálja.

A magyar nyelvű, online kurzus lehetőséget kínál arra, hogy a jelentkezők felmérjék, mennyire áll közel hozzájuk az információtechnológia (IT) világa.

Az alapképzést sikeresen teljesítők közül több mint félezren juthatnak majd be ősszel a program második, úgynevezett struktúraváltó szakaszába, ahol négy hónap alatt piacképes tudást és államilag elismert bizonyítványt lehet szerezni fejlesztőként, szoftvertesztelőként vagy rendszer-üzemeltetőként.

A szakképesítést megszerzők közül a legjobbak számára a tervek szerint jövő februárban indul a képzés harmadik szakasza, amelynek résztvevői a hazai munkaerőpiacon legkeresettebb informatikusszakmákban kapnak gyártóspecifikus képesítést.

Az Újratervezés Program augusztusban induló első, munka mellett is elvégezhető alapképzésére augusztus 9-ig lehet jelentkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában