járványellenes óvintézkedések

2021.07.06. 19:30

Szigorít a beutazás feltételein Szlovákia

Szlovákia a határokra vonatkozó járványellenes óvintézkedéseket vezet be.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az úgynevezett „riasztórendszeren” belül három fokozatot különböztetnek meg. Az úgynevezett zöld fázisban a rendőrség megfigyeli a határ­átkelőket, és véletlenszerű ellenőrzéseket tart. A feketében minden átkelőt ellenőriznek, a nap 24 órájában, a hét összes napján. A narancssárga fázisban – Szlovákia hétfőtől ebben van – a személyek többségét ellenőrzik, meghatározott időszakokban. A külügyi tárca tájékoztatása szerint július 5-től lezárták az alábbi átkelőket: Nagykövesd–Pácin, Újhely–Sátoraljaújhely, Eszkáros–Hollóháza, Domica–Aggtelek, Tajti–Cered, Kalonda–Ipolytarnóc.

Mács Ildikótól, a Miskolcon működő Felvidék Ház vezetőjétől megtudtuk, hogy az aggteleki kis határátkelőhöz már odahúzták a betonfalat. – Ami a továbbiakban a határátkelést illeti, a vasárnap szerzett információim alapján a külföldről érkezőknek kötelezően ki kell tölteni egy regisztrációs felületet, ahol szlovák címet is mindenképp meg kell adni az ott-tartózkodás idejére. A regisztrációt nem feltétlen ellenőrzik a határokon, viszont egy országon belüli igazoltatásnál ennek hiányában akár ezer euró büntetést is kaphat az érintett. Aki nem rendelkezik oltással, annak a negatív koronavírusteszt bemutatása is kötelező – osztotta meg információit Mács Ildikó.

(A borítókép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában