Cikkajánló

2021.07.25. 21:18

Külföldön sem drágább nyaralni

Tavasszal és kora nyáron még úgy tűnt, hogy a magyarok inkább belföldön nyaralnak majd, és a szokásos pihenési időszakot az ősz elejére tervezik.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A korlátozások feloldásával azonban megváltoztak az eredeti tervek, és felélénkült az érdeklődés a nyári hónapokban eltölteni kívánt szabadság és utazások iránt.

– A belföldön tapasztalható erőteljes áremelkedés következtében különösen a külföldi utazások iránt nőtt meg a kereslet annak ellenére, hogy az utazáshoz számos feltételnek kell megfelelni – nyilatkozta az Északnak Bárdos István. A miskolci Szerviz Iroda Utazásszervező Kft. marketingmenedzsere szerint nem meglepő, hogy a figyelem középpontjába kerültek a külföldi utazások, hiszen idén például egy görögországi tengerparti nyaralás charterjárattal, nagyjából annyiba kerül, mint egy szállodában töltött balatoni üdülés. A magyar tengernél olyan hatalmas és irreális lett a nyitás utáni áremelkedés szerinte, hogy az emberek visszatértek a tengerparti vakációkhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában