Együttműködési megállapodás

2021.07.02. 13:00

Közösen a fiatalok helyben tartásáért

Fejlesztési stratégiát és programokat dolgoznak ki közösen.

Fotó: Kozma István

Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem, Szikszó és a Hell Energy Magyarország Kft. képviselője csütörtökön.

Az egyetem tudásbázisán

A világ harmadik legnagyobb energiaital-gyártó cége már számos képzési programban működött együtt a régió meghatározó tudásközpontjával. Most ehhez az együttműködéshez Szikszó városa is csatlakozott. A közös célokban szeretnék majd kihasználni az egyetem tudásbázisát, a vállalkozások üzleti erőforrásait, valamint a városok közösségi erejét, területfejlesztési törekvéseit.

– A régió meghatározó tudásközpontjának képviseletében az is a célunk, hogy minél több hallgató képzéséhez járuljanak hozzá. A régiónak pedig az az érdeke, hogy folyamatosan erősödjön egy értelmiségi réteg, hozzásegítve a fiatalokat ahhoz, hogy itt otthonra találhassanak, helyben maradjanak – hangsúlyozta dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora a háromoldalú megállapodás kapcsán, amelyben az egyetem, a vállalat és Szikszó önkormányzata vesz részt.

– Nem most kezdődött ez az együttműködés, szakmai és intézményi kapcsolatok, közös célok állnak mindezek mögött – emelte ki Sváb Antal, Szikszó város polgármestere a dokumentum aláírása kapcsán a Miskolci Egyetemen. A Hell cégcsoport, amely már több mint egy évtizede adta át első gyártósorát Szikszón – és azóta is folyamatosan és dinamikusan fejlődik – ma már Szikszó gazdasági és társadalmi életében is jelentős szerepet tölt be. Az egyetem pedig nemcsak helyi a fiatalok számára nyújt lehetőséget, hanem cégeink és vállalkozásaink, valamint a város lakói számára is.

Csereklye Barnabás, a Hell Energy Magyarország Kft. ügyvezetője egy újabb mérföldkőnek nevezte, hogy Szikszó városa is csatlakozik ehhez az együttműködéshez.

– Az első együttműködést öt évvel ezelőtt írta alá az egyetemmel a cégcsoport. Az utóbbi években három sikeres programot indítottunk el közösen. Ilyen a gyakornoki programunk, ahol a képzéseken tanuló diákok betekintést nyerhettek a gyáraink, a kontrolling, a HR-területek működésébe. A másik a közösen létrehozott duális képzési programunk volt, amelyben a leendő mérnökök gyakorlati képzést kaphattak Magyarország első alumíniumitaldoboz-gyártó és Európa egyik legkorszerűbb töltőüzemében, a harmadik pedig az angol szakos hallgatók számára teremtett gyakorlati lehetőséget az Avalon International Schoolnak köszönhetően – mondta az ügyvezető.

(A borítóképen: Csereklye Barnabás, dr. Horváth Zita és Sváb András a megállapodás aláírása után)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában