politika

2021.07.14. 11:30

Hallgat a Jobbik Biró Lászlóról

A Jobbik nem árulja el, hogy jelöltje aláírta-e a feddhetetlenségi nyilatkozatot.

20201011 Tarcal fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Bíró László képviselő-jelölt sajtótájékoztatója az időközi országgyűlési képviselő választás eredményvárás után. képen: Bíró László képviselő-jelölt

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

Nem hajlandó elárulni a Jobbik, hogy a költségvetési csalással vádolt, antiszemita megnyilvánulásairól elhíresült Biró László aláírta-e már a baloldal előválasztásán indulók feddhetetlenségi nyilatkozatát. Mint ismert, Jakab Péter nemrég jelentette be, hogy az őszi előválasztáson ismét azt a Biró Lászlót indítja a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os választókörzetben, aki a tavaly őszi időközi választáson vereséget szenvedett a Fidesz–KDNP jelöltjével, dr. Koncz Zsófiával szemben.

A Magyar Nemzet a párt sajtóosztályához fordult, hogy Biró László aláírta-e már a dokumentumot, ám nem érkezett válasz a kérdésre. Az előválasztáson csak azok indulhatnak, akik aláírták a tizenöt pontos feddhetetlenségi nyilatkozatot.

Biró László aligha írhatná alá a nyilatkozatot, így nem is indulhat az előválasztáson: ellene ugyanis a NAV költségvetési csalás gyanúja miatt rendelt el nyomozást decemberben Tényi István feljelentése alapján. A jobbikos politikus a csernelyi varrodát működtető Hegyalja-Mix Szociális Szövetkezet tulajdonosaként nem fizette ki a varrónőket és a karbantartót, miközben egy ötvenmillió forintos EU-s támogatás jelentős részét magára költötte. Hadházy Ákos független képviselő is hamis magánokirat felhasználása és költségvetési csalás gyanújával tett feljelentést Biróval szemben a NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságán.

(A borítóképen: Biró László)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában