A vakcina védelem!

2021.07.03. 18:45

Fontos volt a család biztonsága

Mádai Linda féltette az édesanyját, ezért döntött a védőoltás mellett.

Hegyi Erika

Fotó: Olvasónktól

Már minden felnőtt beoltatta magát Mádai Linda családjában. Linda pedagógus, a Perecesi Nyári Napközis Tábor vezetője. Mint fogalmazott, a járvány kezdetekor nem rettegett a vírustól, mert ilyet is tapasztalt a környezetében, de a családjával betartották a járványügyi szabályokat.

A vásárlást egyedül intézte, használták a szájmaszkot, folyamatosan fertőtlenítettek, de azért nem zárkóztak be teljesen.

– Amikor már volt elég vakcina az országban, az oltás mellett döntöttünk, több szempontból is. A férjem a fővárosban dolgozik rend­őrként, ahol sok emberrel találkozik, tehát ő veszélyforrásnak számított abból a szempontból, hogy hazahozhatta volna a vírust. Elsősorban nem is magunkat féltettük, hanem az édesanyámat és az anyósomat. Az anyósom egyébként nagyon fél attól, hogy megfertőződik. Az édesanyámat sem engedtük a karantén idején, hogy a gyerekekhez jöjjön. Nehéz időszak volt. Mivel a férjem és én is a közszférában dolgozunk, első körben megkaphattuk az oltást. Az édesanyámat a háziorvosa oltotta be, az anyósomnak pedig az oltópontra kellett mennie – idézte föl Linda.

Hozzátette: annak, hogy felvették az oltást, elsősorban egészségügyi oka volt, de döntésükben az is szerepet játszott, hogy nagyon szeretnek a gyerekekkel jönni-menni, utazgatni. Tudták, hogy a védettségi igazolvány nélkül erre nemigen lesz lehetőségük, se belföldre, se külföldre nem tudnak majd elutazni.

– Az oltás után szerencsére senkinek nem volt semmilyen problémája. Egy kis izomfájdalmat tapasztaltunk a karunkban, de nem voltunk lázasak, és nem voltunk rosszul sem. Bár ismerőseinktől hallottunk ilyet, de nekünk jó tapasztalatunk volt ezzel kapcsolatban. Örülünk, hogy visszakaptuk a régi életünket – tette hozzá végül a pedagógus.

(A borítóképen: Mádai Linda)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában