A vakcina védelem!

2021.06.03. 15:00

A rábízott emberek egészsége a fontos

Felelős vezetők elöl járnak a jó példával a járvány elleni küzdelemben és vigyáznak a közösségükre, vallja dr. Orosz Atanáz görögkatolikus püspök. 

Bacsó István

Forrás: ÉM

Mint pap és felelős vezetője az egyházmegyéjének dr. Orosz Atanáz püspök már élt a védőoltás lehetőségével.

„Már mind a két oltást megkaptam a kínai vakcinából és túl vagyok a három héten is, kezdem most már védettnek tekinteni magamat. Éppen jó időben történt, mert így el tudtam menni Balog Zoltán református püspök szentelésére. A meghívóban külön hangsúlyozták, hogy csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rajta. Természetesen nem ezért éltem a lehetőséggel, ez csak egy szerencsés időzítés volt.

A kínait kérte

„Elsősorban a hívek miatt tartottam fontosnak, hogy megszerezzem a védettséget. A rám bízottak egészségének védelme az elsődleges. Én magam már túl voltam a fertőzésen, október végén kaptam el. Viszonylag kevés tünettel járt, de a két hét karantént betartva otthon tartózkodtam. Azt gondoltam, hogy még véletlenül sem szabad másokat megfertőznöm a jövőben, ezért döntöttem a védőoltás felvétele mellett. Amint lejárt a fertőzés utáni várakozási idő, rögtön kértem a vakcinát. Érdekes módon a kínai volt soron, de direkt is azt kértem volna. A hittani kongregáció állásfoglalása az volt, hogy ha lehet, akkor válasszunk, nekem a Sinopharm technológiája szerint előállított változat volt a szimpatikus.”

„Egyházunkban alapvetően önkéntes alapon mindenki szabadon dönthet arról, hogy beoltatja-e magát. Mint püspök nem köteleztem őket az oltásra csak elvártam tőlük. Nincs statisztikám a beoltottságról, de a nagy többségük már biztosan túl van rajta. Sokan közülük hitoktatók is, ezért az iskolákban a tanárokkal együtt felvették ők is az oltást, még az újranyitás előtt. Ők azt kapták akkor, amit a tanárok, vagyis a Pfizert.”

(A borítóképen: Orosz Atanáz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában