Elismerés

2021.06.29. 19:00

A járványhelyzet hősei

Ünnepélyes keretek között adták át az elismeréseket a járvány elleni védekezésben részt vevőknek.

Bacsó István

Fotó: Kozma István

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Oltási Munkacsoport, a kormány és a maga nevében mondott köszönetet dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott hétfőn a megyei önkormányzat dísztermében mindazoknak, akik a koronavírus-járvány idején kiemelkedően bizonyították rátermettségüket és elhivatottságukat a védekezés során a megyében.

Minden területen

„Egyetlen hőstett se maradjon megbecsülés és méltatás nélkül. Számomra az a felismerés, hogy a „hősök” kifejezés új jelentést kapott. Nem szupererőt, hanem helytállást jelent a nem hétköznapi helyzetekben. Mindenki hőssé vált, aki erejét, korlátait meghaladva másokért cselekedett a járvány elleni védekezés során. A tettek, a cselekedetek önmagukért beszéltek és kivívták az emberek elismerését” – méltatta az erőfeszítésben részt vevők áldozatos munkáját a kormánymegbízott.

De nemcsak az emberek, hanem a kormány elismerését is kivívták mindazok, akiknek része volt az eddigi három hullám legyőzésében, az orvosoktól, döntéshozóktól kezdve az egészségügyi dolgozókon át a támogatást nyújtó katonákig. Felsorolni sem lehet, ki mindenkinek volt ebben a munkában része, akik mind megérdemelnének egy kitüntetést, hangzott el. Az ünnepségen okleveleket átvevők különösen is bizonyították a rátermettségüket és áldozatvállalásukat, az irányításuk alatt lévő munkatársakkal együtt. Összesen negyven szakember és szervezet munkáját díjazták a koronavírus-járvány elleni védekezésben nyújtott kiemelkedő teljesítményükért.

Dr. Alakszai Zoltán hangsúlyozta: „Az egészségügyi és szociális dolgozók nem csupán tudásuk legjavát mutatták fel, hanem lelki támaszt is nyújtottak a betegeknek a nehéz időszakban. Sokan új területeken bizonyították rátermettségüket, a Covid-osztályokon, oltópontokon, oltóbuszokon vagy a háziorvosi rendelőkben. Olyan feladatokat ellátva, amilyenekre korábban nem volt szükség. Az egészségügy kiállta a próbát!”

Nem feledkezett meg a mentősökről sem, akik a frontvonalban szállították a betegeket, végezték a teszteléseket, és gyakran rendkívül nehéz körülmények között álltak helyt. Ahogy a Magyar Honvédség is igazolta, milyen sokféleképpen tudja a hazát és az embereket szolgálni. Legyen az világjárvány vagy bármilyen nemzetünket veszélyeztető erő, a magyar katona mindig a helyén van. A katasztrófavédelem munkatársai is megmutatták, milyen pontosan, összehangoltan és időben tudnak cselekedni.

(A borítóképen: A díjazottak csoportja a megyei önkormányzat dísztermében)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában