vakcina védelem!

2021.05.05. 18:00

Régóta várta a pillanatot

Néhány napja megkapta az első oltását a megyénkből elszármazott Kiss Kata zenekar énekesnője. Élete fontos momentuma volt.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: ÉM

Fotó: BOKOR KRISZTIAN

Ha, a munkáját, a szakmai szempontokat nézi, akkor azt látja, hogy a szórakoztatóipar, a zenész társadalom, illetve a művészek a legszenvedőbb alanyai a járványnak – mondta el érdeklődésünkre Kiss Kata énekesnő, a róla elnevezett zenekar frontembere.

„Lassan több mint éve, hogy a zenészek nem tudnak érdemben dolgozni. Nekik is voltak tavaly nyáron koncertjeik, amikor még lehetett 500 fős rendezvényeket tartani. De aztán rengeteg fellépésük egyszerűen elmaradt. Tavaly decemberben volt egy sorozatuk, amely az „ablakos koncert” elnevezést kapta. Ezt azért találták ki, hogy legalább a gyerekeket a zene élményéhez juttassák – tudatta Kata.

Ez azt jelentette, hogy iskolák, óvodák ablakai alatt, a szabadban zenéltek, és tanították a néptánclépéseket, miközben a gyerekek az épületen belül, a nyitott ablakban hallgatták a muzsikát. A koncertsorozatot borsodi településeken valósították meg, a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár szervezésében. A kezdeményezés sikeres és megható volt, a közönség hálás, de azért rendkívüli módon hiányoznak már a hagyományos, színpadon, közönség előtt megtartott koncertek – tette hozzá az énekesnő.

Bízik a magyar orvosokban

Felelősséggel tartozik nemcsak a nagyközönség, de saját családja iránt is, így nem volt kérdés, hogy oltakozik – mondta Kiss Kata.

Éppen a beszélgetésünk előtti napon kapta meg a kínai Sinopharm-vakcinát, de számára teljesen mellékes volt, melyik oltást veszi föl, csak már érkezzen el ez a pillanat. Bízik az orvosok véleményében és megértette, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy kikerüljünk végre a járványból, és vége legyen az „őrületnek” – fogalmazott a művésznő.

Ha nem nézi a szakmai és egyéni szempontokat, akkor is fontosnak tartja az oltást. Egyvalamit biztosan megtanított a járvány, hogy a közösség érdekeit is nézzük, ne csak a magunkét, a védettséggel az ő érdeküket is szolgáljuk. A zenéjében is a magyarok összetartását képviseli, ezért most sem mondhat mást, mint hogy összefogásra van szükség a kilábalásra – vélekedett Kiss Kata.

(A borítóképen: Kiss Kata és zenekara)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában