ivóvíznyomás-ingadozás

2021.05.21. 21:00

Meghibásodott a hidroglóbusz

Encs Önkormányzata az abaújdevecseri településrészen történő ivóvíznyomás-ingadozással kapcsolatban az alábbi tájékoztatást tette közzé:

Encs és térségében lévő 17 település ivóvíz-szolgáltatási rendszerében két hidroglóbusz (Forró, Abaújdevecser) található.

A Forró község közigazgatási területén lévő hidroglóbusz meghibásodott, ezért javításának időszakára ki kellett zárni az ivóvíz-szolgáltatási rendszerből. A javítási időszak alatt az abaújdevecseri hidroglóbusz látja el a forró hidroglóbusz feladatát is, ezért egyes, magasabban fekvő településeken víznyomás-ingadozás léphet fel.

A Borsodvíz Zrt. tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a jogszabályban előírt 1,5 bár nyomást, a rendszerből kikapcsolt hidroglóbusz nélkül is biztosítani tudják, de sajnálatos módon így egyes időszakokban víznyomás-ingadozás lesz észlelhető. A hibát -hidroglóbusz javítása- előreláthatólag június végére elhárítják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában