Átadták

2021.05.28. 15:00

Két települést köt össze a kerékpárút

Egy 2018 óta futó projekt végére sikerült pontot tenni.

Bódisz Attila

Fotó: ÉM

Négy kilométernyi kerékpárutat adtak át a napokban Hidasnémeti és Gönc között. A beruházás több mint 400 millió forintból valósult meg – közölte lapunkkal dr. Hörcsik Richárd, Abaúj és Zemplén országgyűlési képviselője.

Új lehetőséget is kínál

Mint elmondta, egy 2018 óta futó projekt végére sikerült pontot tenni. A fejlesztés amellett, hogy megteremtette a két település közötti kerékpáros közlekedés minőségi feltételeit, valamint biztonságát, a turizmus számára is egy új lehetőséget kínál – jelentette ki. Hozzáfűzte: a települések közös pályázatának gesztora Gönc volt, az előkészületi munkák után a tényleges kivitelezések tavaly májusban kezdődtek el, és egy év alatt be is fejeződtek. A szilárd burkolatú kerékpár­utat a munkálatok során helyenként megerősítették, hogy a környék mezőgazdasági vállalkozói is anélkül tudjanak bejutni földterületeikre, hogy közben a nagy súlyú járművek károsítanák az aszfaltot az átkelési szakaszokon – mondta el munkatársunknak a képviselő.

(A borítóképen: Vinter István, Gönc polgármestere, dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő és Becse Csaba, Hidasnémeti polgármestere az átadón)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában