felújítás

2021.05.02. 17:30

Jelentős útfejlesztés történik Szögligeten

Egészen pontosan 1725 méter hosszúságban kap új aszfaltréteget Szögliget „főútja”.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

A kivitelezést a közútkezelő dolgozói végzik, a forrást pedig a Magyar Falu Program keretéből biztosítják hozzá. A munkálatokat már megkezdték, a belterületi részen még ezen a héten megkapja a kopóréteget a szakasz. Ezután a külterület következik, a tervek szerint május második hetében teljesen befejezik a felújítást.

– Nagyon leromlott állapotú volt az utunk, amelyhez évtizedek óta nem nyúltak hozzá – mondta hivatalában Üveges Attila, Szögliget polgármestere. – A mostani munka a teljes útszakasz felét érinti, nagyjából a faluközpontig. Belterületen négy méter, a településen kívül pedig az előírásoknak megfelelően hat méter szélességben aszfaltoznak. A napokban a kopóréteget is ráhúzzák, május első részében pedig a külterület következik. Ehhez kapcsolódóan az övező árkokat is rendbe teszik, valamint betonfolyókákat is telepítenek.

Üveges Attila hozzátette: a falu életében nagyon fontos volt az útfejlesztés, amely ezekben a hetekben némi kellemetlenséggel jár, ám hosszú távon a lakosság mindennapi életét teszi komfortosabbá. Az aszfaltozás idején a távolsági buszok nem tudnak bejutni Szögligetre, és a szemétszállítást is átszervezték. Ez azonban csak rövid időt vesz igénybe, hamarosan minden visszaáll a megszokott régi kerékvágásba.

– A fejlesztés, ahogy említettem, nagyjából a falu közepéig tart, de szeretnénk, ha a kimaradó rész aszfaltozására is lenne megoldás – folytatta Szögliget polgármestere. – Erre is vannak már elképzelések, bízunk benne, hogy sikerül megvalósítani a terveket.

(A borítóképen: A falu közepéig tart az aszfaltozás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában