támogatás

2021.04.29. 09:00

Veres is örül a kormány pénzügyi támogatásának

A miskolci, az egri és a salgótarjáni fejlesztéseket is segíti a támogatás.

balról: Csöbör Katalin, Veres Pál, Sántha Gergely és dr. Kiss János

Fotó: Bujdos Tibor

A magyar kormány a Gazdaságvédelmi Alapból 2,3 milliárddal támogatja a DVTK régiós labdarúgórendszerének működését, illetve a multifunkciós sportcsarnok mellett az egri és a salgótarjáni stadionfejlesztési programjuk folytatásához is segítséget nyújt. Jelentős, 1,1 milliárdos forintos támogatást kap a DVTK Sportegyesület észak-magyarországi sportfejlesztési programja és 1,2 milliárd forintot a klub Észak-magyarországi Regionális Utánpótlás Központja – jelentette be Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő a diósgyőri stadionban tartott tájékoztatón szerdán. – Ez a 2,3 milliárdos támogatást két részből tevődik össze; egyrészt infrastrukturális, másrészt működési támogatásból áll. Ez is bizonyítja, hogy a kormány elkötelezett Miskolc és az észak-magyarországi régió iránt. Országgyűlési képviselőként és a DVTK társadalmi elnökeként is azért dolgozom, hogy a klub megkapja a megfelelő elismerést és megbecsülést. Bízom benne, hogy ez a támogatás hozzájárul majd valamennyi szakosztály sikeréhez – hangsúlyozta Csöbör Katalin.

– Ma már tőke nélkül nincsenek sportsikerek – mondta dr. Kiss János miniszterelnöki biztos a tájékoztatón. Veres Pál, Miskolc polgármestere örömét fejezte ki a kormányzati támogatás kapcsán, ami a várost is gyarapítja. Sántha Gergely, a DVTK elnöke pedig arról szólt, hogy regionális sportklubot építenek.

A legnagyobb regionális sportklub lesz a DVTK

Több mint kétmilliárd forint támogatást kap a DVTK észak-magyarországi sportfejlesztési programjának és utánpótlási központjának fejlesztésére.

– Az utóbbi évek egyik legnagyobb sporttámogatását nyújtotta a magyar kormány DVTK-nak és rajta keresztül Miskolc város sportjának is – mondta dr. Kiss János miniszterelnöki biztos. – Ez is azt garantálja, hogy nő a szellemi és a fizikai tőke is a klub mögött. Ma már tőke nélkül nincsenek sportsikerek – hangsúlyozta dr. Kiss János. Szólt a bennmaradás kérdéséről is, úgy fogalmazott: – Őszintének kell lenni a sportban, ehhez szoktunk itt 111 év alatt. A formánk felívelő és biztató – utalt a három mérkőzés 9 pontos, legutóbbi mérlegére –, azonban bármi megtörténhet, de semmi olyan, amit ne tudnánk javítani. Ez a kormányzati támogatás is ennek a 111 évnek szól, a felhalmozott tudásnak, az itteni hagyományoknak, a szurkolóknak és természetesen azoknak a gyerekeknek, akik a sportot választják.

– Szeretném megköszönni mindenkinek a munkáját és hathatós segítségét, aki hozzájárult ahhoz, hogy ez a támogatás megvalósulhat – mondta Miskolc polgármestere, Veres Pál. – Ennek a támogatásnak a hatása kiterjed az egész városra, közösségeire, a várost is gyarapítja – hangsúlyozta. Miskolc hagyományai szerint is meghatározó a sport és azon belül a DVTK mint sportegyesület. Kiemelte az utánpótlás és a versenysportok szerepét a fiatalok életében. Szólt arról is, hogy ezek a támogatások még erősebbé teszik a kötődést a város és a DVTK között. – A stadion maga, a DVTK egész sportkomplexuma Miskolcnak is éke és közösségi tere is egyben – mondta a városvezető.

A sportnak és a DVTK Sportklubnak a fejlesztését tűzték ki célul Észak-Magyarországon, erről Sántha Gergely, a DVTK elnöke beszélt.

– Az a víziónk – ennek egy része már megvalósult –, hogy a DVTK a legnagyobb magyarországi regionális sportklub legyen. Most már háromezer sportoló a tagja ennek a klubnak, és Észak-Magyarország három megyéjén kívül már megvetettük a lábunkat Délkelet-Szlovákiában is. Ez a támogatás ennek a munkának az elismerése, mert Magyarország Kormányának kiemelten fontos az észak-magyarországi régió, az itteni sportfejlesztések. Ebből is látszik, hogy olyan cél mellé, ahol van jól összerakott koncepció, és van helyi összefogás, a kormány is odaáll, és megteszi a lépéseket – húzta alá a DVTK elnöke. Szólt a támogatás két fő pilléréről is. Egyrészt a régió labdarúgórendszerének működési támogatását jelenti ez az összeg, amelybe beletartozik Miskolc, Eger, Salgótarján és a Sajó völgye is. Másrészt pedig a több éve elkezdett infrastruktúra-fejlesztési program következő lépcsőjét is segíti.

– Így a miskolci, multifunkciós sportcsarnokunkat még magasabb színvonalon tudjuk majd átadni, illetve az egri és a salgótarjáni stadionfejlesztési programokat tudjuk folytatni – hangsúlyozta Sántha Gergely.

(A borítóképen: Csöbör Katalin, Veres Pál, Sántha Gergely és dr. Kiss János a tájékoztatón)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában